Poll: Kinderen worden het eerst gebeld bij goed nieuws 

Wie is nu niet blij wanneer er goed nieuws is? Het maakt van een verdrietige dag, een blijde. Het is een moment van blijdschap, lachende gezichten of ook echt gewoon een moment van zitten en praten over hoe het zo ver is gekomen dat er uiteindelijk een goed nieuws is bereikt.

Verschillende vormen van blijdschap bij goed nieuws

Om te beginnen met vreugde. Deze vorm van blijdschap voel je vaak wanneer je jezelf in een moment verliest. Deze vorm van blijdschap is vaak onvoorspelbaar. Dankbaarheid is naast vreugde ook een belangrijke vorm van blijdschap, die je niet enkel voelt wanneer je iets krijgt of als iemand iets voor je doet, maar je kunt eigenlijk overal dankbaarheid voor voelen. In tegenstelling tot vreugde, voel je dankbaarheid vaak juist door heel bewust na te denken over wat je allemaal hebt. Tevredenheid is in vergelijking met vreugde en dankbaarheid minder intens, maar alsnog een mooie emotie die veel overeenkomt met dankbaarheid. 

Alle vormen van blijdschap zullen elkaar enigszins overlappen, maar je voelt ze vaak om verschillende redenen. Door te weten waar je blij van wordt, kun je gemakkelijker je eigen blijdschap creëren.

Poll 

Om na te gaan wie het eerst op de hoogte wordt gesteld wanneer zo’n moment van goed nieuws aanbreekt, werd door de redactie van Dagblad Suriname een poll geplaatst op haar website met als vraag: “Wie is de eerste persoon die u belt met goed nieuws?”

In totaal hebben 657 stemmers hun stem uitgebracht op de poll. Uit de resultaten van de poll is gebleken, dat men bij het horen van goed nieuws, de kinderen altijd als eerste belt om het te delen. 281 mensen stemden op de optie kinderen, dit was een percentage van 43%. De ouders zijn na de kinderen het tweede hoogste in aantal die volgens de poll op de hoogte worden gesteld bij goed nieuws: 241 personen kozen voor de ouders, 37%, De optie andere werd met 90 stemmen, 17%, als derde gekozen. Dit terwijl 45 stemmers kozen om te kiezen voor vrienden, in totaal was dat 7% van het totaal aantal stemmers.

GW

error: Kopiëren mag niet!