Ook in Suriname ontdekken jonge kinderen TikTok

Niet alleen volwassenen en tieners maken gebruik van social media, ook jonge kinderen zijn actief op social media. Enkele jongeren die in het bezit zijn van een mobiele telefoon zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij vaak op social media bezig zijn. Teun geeft aan, dat hij vroeger vaak op het bekende Facebook was, maar nu vaak bezig is op TikTok. 

“Ik zie veel meer en kom op zo’n manier ook in contact met mensen uit andere landen. Ik hou van een game die Minecraft heet en op TikTok heb je ook veel spelers en van hun leer ik ook veel”, zegt teun. De jongeren praten heel erg geïnteresseerd over social media, maar sommige ouders zeggen, dat hun kinderen nu liever niet ermee beginnen. “Je leert veel, maar het is niet bestemd voor jongeren. Informatie kan zo snel doorgespeeld worden en dingen kunnen heel anders uit lopen. Ook kunnen zich heel wat andere dingen bij de kinderen ontwikkelen’, zegt een ouder tegenover de krant.

“Mijn kind mag op haar telefoon bezig zijn, maar dan weet ik waarmee ze bezig is. Ik ben altijd op de hoogte met wat mijn kind bezig is te doen. Je kan die smartphone ook instellen, dat het je meldt op jouw mobiel via Google”, zegt de ouder. “Zolang zij op TikTok gaat ben ik erbij, maar ik wil dat mijn kind haar aandacht op school nu vestigt.”

Arvan, die negen jaar is, geeft aan dat hij van zijn ouders wel op social media mag. “Ik heb mijn eigen account en kan op zo’n manier ook veel meer sites zien. Op TikTok kan je ook aan enkele goedkope dingen kopen, maar dan doe ik dat wel via mijn vader. Maar, ik vind het heel leuk met de uitdagingen en ook danspasjes, op TikTok is het nog spannend. En je kan ook enkele dingen volgen over de hele wereld, dus op de hoogte zijn, dagelijks nieuws, zo weet ik ook van bepaalde dingen.”

Een meisje van acht geeft zegt, dat zij wel op TikTok is, maar haar moeder op de hoogte moet stellen van wat zij post en ziet. “Ik doe vele danspasjes met mijn zusje en voor ik het plaats kijkt mijn moeder even ernaar. Ik mag het eigenlijk niet, maar zolang ik mijn best blijf doen kan het wel van mijn ouders”, aldus het meisje. “Ik ben op de hoogte van al het gevaar dat het met zich mee brengt, dus ben ook voorzichtig.”

TM

error: Kopiëren mag niet!