De vraag naar tweedehands horloges stijgt enorm
DOOR DUNCAN MIL

13 januari 2023 – Volgens de Zwitserse analist LuxeConsult zal de verkoop van tweedehands luxe horloges binnen tien jaar de markt voor nieuwe modellen inhalen, aangezien kopers op zoek gaan naar schaarse uurwerken.

Naarmate de vraag stijgt, raken consumenten die de meest populaire modellen van Rolex, Patek Philippe en Audemars Piguet willen kopen, gefrustreerd door lange wachtlijsten vanwege de beperkte productie.

Sommige kopers hebben zich tot de secundaire markt gewend, waar verkopers en dealers een meerprijs vragen dan de winkelprijs voor tweedehands uurwerken, de meest gevraagde modellen.

Richard Smith, een manager bij Blowers Jewellers, zegt: “Rolex is nog steeds de naam die de meeste aandacht trekt van investeerders, met modellen als Daytona, Sky Dweller, Day-Date en GMT-Master II die bovenaan hun verlanglijst blijven staan.”

Op 1 januari verhoogde Rolex officieel de prijzen met gemiddeld iets meer dan drie procent in het assortiment van het merk in de Verenigde Staten.

De altijd populaire Rolex-stalen Cosmograph Daytona is nu te koop voor $ 14.800 – een sprong van $ 250. De waarde van veel horloges stijgt echter al voordat ze in de winkel liggen, en kopers zijn bereid meer dan $ 28.000 te betalen om een tweedehands Daytona te dragen.

De waarde van de verkoop van tweedehands horloges steeg in 2022 met 20 procent, meldt LuxeConsult, terwijl de verkoop van nieuwe luxe horloges met 12 procent steeg tot $ 63 miljard.

LuxeConsult verwacht dat de verkoop op de secundaire markt in 2023 met slechts drie procent zal stijgen en in 2024 met 10 procent, voordat van 2025 tot 2033 een gemiddelde jaarlijkse groei van 12 procent zal worden gerealiseerd. Dat is vergeleken met een gemiddelde groei van 4% in de verkoop van nieuwe luxe horloges.

error: Kopiëren mag niet!