“Je leeft op de een of de andere manier mee met mensen die het zwaar hebben”

“Een ieder die in Nederland woont en vind dat mensen die in Suriname wonen overdrijven, moet hier komen wonen en dan mogen ze mee praten over de situatie in het land.”

De situatie is erg

Een burger die de situatie in het land heeft bekeken is boos geworden op het feit, dat mensen die niet in Suriname zijn en niet meemaken wat Surinamers dagelijks meemaken, zich op zodanige wijze uiten, dat het lijkt net alsof de mensen in Suriname het niet zo slecht hebben. Voor haar is het erg irritant dat men steeds op- en aanmerkingen heeft over de situatie in het land, terwijl ze niet eens in het land zijn. Ze roept door middel van een videoboodschap die de ronde doet op social media, op om massaal hier te komen en dan pas mee te praten over de situatie.

Dagelijks zitten en meekijken

Het is voor haar erg moeilijk dat ze moet zitten toekijken, hoe slecht het gaat met anderen in haar omgeving. Alhoewel ze zelf ambtenaar is, geeft ze te kennen, dat het jammer is wanneer ze mensen op deze manier ziet lijden. “De tijd is hard en alles is duur.”

Van haar mag gezegd worden dat ze geen politieke kleur heeft. Ze vindt dat het opmerkelijk is dat dit het eerste aspect is dat men naar het hoofd geslingerd krijgt wanneer je je mening wilt uiten. Haar politieke kleur wordt pas bepaald in het jaar dat de verkiezingen worden gehouden. Ze gaat dan zitten en de situaties bekijken om zodoende haar stem te plaatsen voor een of ander politieke partij.

Prijzen babymelk en rijst grote verrassing 

Burgers die letten op de centjes staan elke dag voor een nieuwe verrassing. Het jaar 2023 is amper een paar dagen oud, maar de regering baart volgens vele burgers de gemeenschap nu al heel wat zorgen. “De maandelijkse uitgaven van velen zijn nu veel meer dan wat het voorheen is geweest”, geeft Ronald, een oplettende burger, te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname. “Wat de volgende prijsverhoging zal zijn is nog niet bekend, maar dat er nog meer volgen is volgens hem wel duidelijk te merken”, aldus Ronald.

GW

error: Kopiëren mag niet!