Oppashoudster: “Ik probeer kinderen ook bewust te maken en ready te maken voor school” 

“Een nieuw jaar betekent ook nieuwe uitdagingen. Door te zitten worden dingen niet gedaan, dus je gaat zelf een verandering moeten brengen”, zegt een oppashoudster in gesprek met Dagblad Suriname.

“In 2022 heb ik heel leuke dingen mogen meemaken en kwam op het idee dat de kinderen ook op zo een manier kunnen genieten. Op mijn kinderen wordt dan ook niet alleen gelet, ik probeer op een of andere manier ook kinderen bewust te maken en ready te maken voor de school. Ik heb gemerkt, dat kinderen door beeldmateriaal veel onthouden, dus ik hoop van het jaar enkele avontuurlijke momenten mee te maken met de kinderen. Het gaat wat kosten, maar ik kom wel aan een oplossing”, aldus de oppashoudster.

“Voor de eerste maand van het jaar begin ik met het tuinwerk en alles dat daar mee te maken heeft. De kinderen zullen leren planten, hun planten dagelijks verzorgen en hun omgeving schoon te houden. Natuurlijk gaan de oudere kinderen eerst hun schoolwerk doen, maar daarna gaan wij leren op een leuke manier. Zo ben ik van plan ook andere dingen te doen met de kinderen. Ik wil dat mijn oppas een leuk avontuur moet zijn voor mijn kinderen en ga zeker ernaar toe werken.”

Een andere oppashoudster zegt, dat de kinderen al leren te spelen en te lezen bij haar. “Het speeluur ga ik van het jaar ook anders doen. De kinderen spelen met hun speeltjes, maar leren ook creatief te zijn.Ik heb heel veel plannen en om die te realiseren ga ik het anders moeten doen. Ik vind dat de jeugd van tegenwoordig heel anders aangepakt moet worden. Meer tijd samen zijn en praten gaat veel doen, en dat wil ik van het jaar doen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!