Openbare toilettengroep Nickerie in gebruik genomen

De openbare toilettengroep op het terrein van het districtsommissariaat van Nickerie, aan de Emmastraat te Nieuw Nickerie, is in gebruik genomen. 

Voor de komst van de openbare toiletten, werden door Nickeriaanse burgers op dezelfde plek bijeenkomsten gehouden. Nu daar de toiletten gevestigd zijn, behoort dit tot het verleden. Het enige openbare toilet was op het terrein van de markt zelf. Nu dit openbare toilet erbij is gekomen, kunnen meer mensen tegelijkertijd er gebruik van maken, zo verneemt de redactie van Nickeriaanse burgers.

Project deel van getekende Memorandum of Understanding (MoU)

Dit project is onderdeel van een in september vorig jaar ondertekende Memorandum of Understanding, MoU. De bouw van deze toilettengroep startte 2 jaren geleden met de eerste steenlegging op 25 november 2020, waarbij het eerste deel geheel met middelen van donateurs werd opgezet. Voor de afbouw werd een project ingediend bij het Bureau Gemeenschaps Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning. Op vrijdag 16 september 2022 tekenden districtscommissaris Senrita Gobardhan en drs. J. Doekharan van BGP een Memorandum of Understanding. Daarin werd opgenomen, dat het BGP inkomt met de financiële middelen voor de afbouw en het commissariaat met haar technisch personeel van de Civiel Technische Dienst (CTD). Naast de nu in gebruik genomen toilettengroep zullen ook de twee loopbruggen te Nationaal Project worden opgezet binnen dit project.

Toiletgroep, nu reeds het doelwit van vandalen

De in aanbouw zijnde toilettengroep is overigens al het doelwit van vandalen geworden, daarom riep de districtscommissaris in haar openingstoespraak de gehele gemeenschap op om zich niet schuldig aan dit soort vandalistische activiteiten te maken. Ze vroeg aan de gemeenschap om de toiletten netjes te houden. 

Binnen de toilettengroep zijn een aparte dames en heren ruimte, een badkamer, een ruimte voor het verschonen/verzorgen van baby’s, alsook een toilet voor rolstoelgebruikers. Onder het beheer van het Commissariaat zal het toilet dagelijks open zijn vanaf 7:00 uur. Een bezoekje aan het toilet kost wel SRD 5..

GW

error: Kopiëren mag niet!