Eerste steenlegging seniorencomplex in Nieuw Nickerie

Stichting WIN (Welzijn Instituut Nickerie), een van de bekendste stichtingen die zich bezighoudt met het welzijn en zorg van mensen in het district Nickerie, heeft vorig jaar de start van bouwactiviteiten bekendgemaakt. De stichting, die als focuspunt heeft mensen met een beperking en senioren burger in het district, heeft onlangs samen met de districtscommissaris het startsein van de bouwactiviteiten voor de bouw van een seniorencomplex gegeven. 

Het bestuur van de stichting Welzijn Instituut Nickerie stelt zich sinds 2001 beschikbaar om de kwaliteit van welzijn in Nickerie te bevorderen. De stichting is opgericht door tussenkomst van het toenmalige streekziekenhuis Nickerie (nu Mungra Medisch Centrum, MMC) en de stichting Perspectief die toen onder leiding stond van Rob Mooij. De stichting werkt nauw samen met verschillende actoren in het district zoals het ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Jen Politie en non-gouvernementele organisaties in het district.

Eerste steenlegging Seniorencomplex terrein Stg.Win.

De eerstesteenlegging voor de bouw van een seniorencomplex op het terrein van stichting WIN heeft nu plaatsgevonden. Districtscommissaris Senrita Gobardhan, Stg.Sari voorzitter mevrouw K. Bajnath en Stg.WIN onder-voorzitter Nirmal Badloe legden symbolisch de eerste steen. Voorafgaand hieraan gingen twee geestelijke leiders de aanwezigen voor in gebed.

Het seniorencomplex zal in fasen worden opgezet. De eerste fase behelst de opzet van 12 kamers, een kantine annex keuken en een recreatieruimte. Hiervoor zijn de nodige middelen al aanwezig. Het complex zal bij voltooiing van alle fasen beschikken over 32 kamers, de eerder genoemde faciliteiten en een ziekenboeg.

Het initiatief voor dit project komt van Stg.Sari en districtscommissaris Gobardhan. Vanuit het Commissariaat Nickerie zal dan ook alle medewerking worden verleend.

GW

error: Kopiëren mag niet!