Bewoners Brokopondo zijn vuilophaal situatie beu en barricaderen Bronsweg

Bewoners van Brokopondo zijn dinsdagochtend overgegaan tot het barricaderen van de Bronsweg met vuilniszakken. Vernomen wordt, dat de bewoners de vuilophaal situatie beu zijn. Het vuil zou sinds december 2022 niet zijn opgehaald en ligt opgehoopt in de straten. 

ABOP-Assembleelid Edgar Sampi spreekt ook zijn verontwaardiging uit over deze situatie. Op zijn Facebookpagina schrijft hij onder andere, dat hij de actie van de bewoners ondersteunt, want “genoeg is genoeg”. Het geld dat het ministerie van Financiën en Planning voor de ondernemers moet storten om het vuil op te halen wordt volgens hem maar niet gedaan. Hij schrijft dat de districtscommissaris zijn best doet, “maar als het geld niet komt, kan het niet verder”.

Sampi schrijft, dat hij niet meer begrijpt wat de prioriteiten van deze regering zijn. Hij haalt aan, dat er wel 200+ duizend US dollars vrij gemaakt kunnen worden voor een bezoek van de president aan India. “Je kon dat tenminste beperken en 50.000 US dollars daarvan stoppen in vuilophaal Brokopondo, dan was het district zeker voor de komende 2 jaren geholpen!”, aldus Sampi.

SK

error: Kopiëren mag niet!