Zondagse Kwatta Markt nog altijd een instituut en goed bezocht

Consumenten uiten ongerustheid over stijgende prijzen

Een kijkje in de zondagse Kwattamarkt aan de Kwattaweg, niet ver van de Derde Rijweg, laat zien dat de markt nog altijd goed wordt bezocht door consumenten, ondanks de moderne methoden van boodschappen doen. Honderden tot enkele duizenden bezoekers maken de trip op de zondagmorgen.

Op de markt wordt allerhande waar te koop aangeboden. Verschillende soorten groenten, vis en vlees, specerijen en culturele goederen worden verkocht. 

Daarnaast is er ook kleding en schoeisel te koop. In gesprek met Dagblad Suriname hebben verschillende consumenten hun bezorgdheid geuit over de stijgende koers. “Boodschappen doen wordt steeds duurder, ik moet goed nadenken voordat ik iets koop.” Een andere consument zei: “De regering doet niks om ons te beschermen. Ik maak me zorgen wat deze mannen gaan doen.” Een verkoopster zegt, dat het verschil met vorig jaar enorm is wat betreft de groenteprijzen.

“De invoering van BTW zal op een of ander manier ook een invloed hebben. Boeren zullen genoodzaakt zijn de verhoogde kosten mee te rekenen in de prijs van hun producten.”

error: Kopiëren mag niet!