Poll: Burger lijkt niet te springen om opbouw sterkere relatie met India

India is een van de landen waarmee Suriname al vele jaren een goede relatie heeft. Het is ook een van de landen die met regelmaat de Surinaamse regering steunt en heeft ondersteund op vele terreinen. Wie kent niet het begrip ‘kredietlijn’ met India? En op dit moment is president Chandrikapersad Santokhi met onder zijn echtgenote en de minister van Buitenlandse Zaken, Internationaal Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, enkele dagen in India voor het bijwonen van enkele belangrijke activiteiten en om de onderlinge banden te verstevigen.

Maar, vindt de burger wel dat gewerkt moet worden aan het opbouwen, versterken, van die onderlinge banden met India moeten worden opgebouwd, versterkt? Deze vraag stelde de redactie van Dagblad Suriname haar lezers en volgers op de website van het dagblad. 

1.035 mensen namen de moeite de poll in te vullen en daarvan vinkten slechts 353 personen (en dat is 34 procent) de optie ‘helemaal mee eens’ aan. 258 stemmen werden uitgebracht op de optie ‘neutraal’ (25%), die personen die eigenlijk geen uitgesproken mening hebben over de vraag of de banden met India versterkt moeten worden. Daarnaast vinkten 224 mensen de optie ‘volledig mee oneens’ aan (22 procent), 126 mensen kozen voor ‘enigszins mee eens’ (12 procent) en de optie ‘enigszins oneens’ werd door 74 personen (7%) aangevinkt.

Uit het resultaat van de poll zou de conclusie kunnen worden getrokken, dat niet eens de helft van de samenleving vindt dat de banden met India zouden moeten worden versterkt, opgebouwd. Dat is toch opmerkelijk, gelet op het feit dat Suriname al vele jaren een goede relatie heeft met India op velerlei gebieden en dat er in Suriname vele mensen wonen van Indiase komaf en nog steeds banden hebben met dat land. Daarnaast heeft India gedurende decennia Suriname ondersteund op vele terreinen, zowel financieel als materieel. Je zou dan ook verwachten dat het wellicht juist positief zou zijn om de onderlinge relatie verder uit te bouwen, te versterken, uit te diepen. En dat is wat met name minister Ramdin deze dagen aan het doen is in India.

PK

error: Kopiëren mag niet!