‘Vergeet ons niet’ wil meer betekenen voor hangjongeren

Voorzitter Ridgeley Pinas van stichting ‘Vergeet ons Niet’ zegt dat het afgelopen jaar beter kon verlopen. Het doel van de stichting is om hangjongeren van de straten weg te houden. “Niet dat ik ontevreden ben, maar het kon beter”, merkt Pinas op. Hij hoopt dat zaken voor 2023 beter worden gerealiseerd. “Vooral in de laatste dagen van 2022 hebben wij veel klachten van ouders gekregen dat hun jonge kinderen met verkeerde vrienden optrekken.” 

Pinas geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat een ouder hem belde in verband met een van huis weggelopen tiener. “Daarom verzoeken wij de overheid, dat wanneer wij vragen om een donatie wij geholpen worden om de doelgroep te kunnen blijven begeleiden.” Pinas dankt alle personen en organisaties die in het afgelopen jaar hun ondersteuning hebben verleend. 

“Onze stichting heeft zich afgevraagd waarom de jongeren niet thuis kunnen blijven?”, vervolgt Pinas. Hij wijst erop dat sommige ouders acht kinderen hebben terwijl er maar een slaapkamer beschikbaar is. “In zulke omstandigheden slaapt men in shiftverband.” Bovendien beïnvloeden slechte vrienden de keuze van de jongeren. Daarom hoopt Pinas dat hij in 2023 meer kan betekenen voor de jongeren van Sunny Point en omgeving. 

Hij hoopt op het hebben van een eigen gebouw en kantoor voor de stichting. “Zodat wij met de ouders kunnen praten op welke manier wij de kinderen kunnen helpen uit hun problemen”, maakt hij duidelijk. 

Pinas is een voetbalarbiter, die zich graag inzet om de jongeren weg te houden van hangplekken, zoals voor de winkels, in de buurt. Eerder heeft hij al aangegeven om middels voetbal en educatie een bijdrage te willen leveren in de begeleiding van de doelgroep.

RB

error: Kopiëren mag niet!