President Santokhi begonnen aan zijn bezoek aan India 

De Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is vanwege het tijdsverschil tussen Suriname en India, in de vroege ochtend van 7 januari aangekomen te New Delhi, India. De delegatie werd ontvangen door Anshuman Gaur, chef protocol van het ministerie van Buitenlandse Zaken in India, G. Srinivas, Additional Secretary Latin America and the Caribbean Regional division (LAC) en buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor India, Arunkoemar Hardien, zo meldt de Communicatie Dienst SUriname.

De president is in India op uitnodiging van premier Narendra Modi waar hij als eregast aanwezig zal zijn tijdens de 17e Pravasi Bharatiya Divas Convention (PBD), die op 8, 9 en 10 januari in Indore, Madhya Pradesh.

Het Surinaamse staatshoofd zal tijdens het bezoek aan India een lijvig programma afwerken.

Zo bezocht hij op de dag van aankomst onder meer de Somnath tempel. Deze tempel bevindt zich in Prabhas Patan, Veraval in Gujarat, en is een van de meest heilige bedevaartsoorden voor hindoes. Daar kregen Santokhi en zjn delegatie een groots traditioneel welkom, aldus het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken.

De tempelpriesters hielden een speciale puja en de tempelbeheerders schonken souvenirs aan de president en de leden van de delegatie. Het tempelbezoek zette de toon voor een veelbelovend begin van de presidentiële tournee, aldus het ministerie.

Hierna volgde een rondleiding in de Jamnagar-raffinaderij van Reliance Industries. Een olieraffinaderij in de particuliere sector. Deze raffinaderij werd op 14 juli 1999 in gebruik genomen met een geïnstalleerde capaciteit van 668.000 vaten per dag. 

Minister van Buitenlandse zaken van India, Subrahmanyam Jaishankar, brengt zondag een bezoek aan de Surinaamse president waarna de delegatie zal vertrekken naar Lalbagh Palace, de voormalige residentie van de Holkar Maharaja van Indore. Hier zal de afvaardiging een cultureel optreden bijwonen, georganiseerd door de deelstaatregering van Madhya Pradesh.

Het staatshoofd zal zich tijdens het bezoek aan India beijveren voor een sterkere relatie tussen India en het Caribisch gebied.

error: Kopiëren mag niet!