Communiceren is een heel belangrijk, zeggen enkele ouders tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. De school is gisteren begonnen. Elke ouders weet wel, dat na elke vakantie de school vroeg sluit bij de start. Maar, enkele ouders geven aan, dat het heel goed zou zijn als zij wel eerder op de hoogte gesteld worden hoe laat de school precies zal sluiten op de eerste schooldag na een vakantie.
Een vrouw die dagelijks een grote afstand moest afleggen, stelt dat het nu een hele moeilijke tijd is. “Je moet op alle centjes van je letten. Dat de school op vrijdag is begonnen is al een raar ding, maar dat je op school aankomt na het pakken van twee bussen en dan pas verneemt dat de school om half elf uit gaat of tien uur, laat je veel stressen. Ik heb dan een hele ronde moeten draaien om op mijn kind te wachten, want als ik naar huis ga is het weer een werk. Ik moet dan weer twee bussen pakken en kom dan met de hele file tegen voor negen uur thuis. Dan, hoe haal ik tien uur of half elf? Ik begrijp dat er vergaderd moet worden, maar breng de ouders op tijd op de hoogte. Dan hoeven wij als alleenstaande en hardwerkende ouder dat extra niet uit te geven”, aldus de ouder.
Een andere ouder zegt, dat de leerkracht van haar dochter haar wel op de hoogte heeft gesteld via de groepsapp en ook weet wat er aan de hand is en wat er allemaal moet gebeuren. Zij stelt, dat het heel handig is dat enkele leerkrachten de groepsapp gebruikten. “Het zou handig zijn als alle leerkrachten de app gebruiken. Maar, ik begrijp ook waarom sommige leerkrachten geen groepsapp willen. Er zijn immers ouders die onnodig bellen en de gekste vragen stellen en dat irriteert de leerkrachten ook. Daarnaast zijn er ouders die laat in de avond bellen en zo ook het privéleven verstoren, dus ik begrijp het. Het is eigenlijk ook onze eigen schuld, dat er leerkrachten zijn die niet mee willen doen met de groepsapp. Ouders, raken jullie niet onnodig in paniek als je iets niet begrijpt. App het privé en vraag”, adviseert de ouder.
“De leerkrachten moeten ook niet zo gauw op hun teentje getrapt worden. Maar, je weet aan het eind, dat je met kinderen te maken hebt en uiteindelijk ook gestreste ouders die ook dagelijks dingen meemaken in hun eigen leven. Wij allemaal hebben ons ding, dus communiceren en samenwerken voor een beter morgen is de best uitweg voor nu, dan voor irritatie zorgen of een misverstand.”
TM