Bouw betonnen brug Nationaal Project (Nickerie) in vergevorderd stadium

“Ik kan nu weer daar hengelen, daar was m’n vaste plek waar ik met mijn moeder heen ging om vissen te vangen. Ik liep over diezelfde brug. Wat maakt het me toch blij”, zegt Rachel, na gevraagd te zijn door de redactie van Dagblad Suriname wat ze vindt van de bouw van de bruggen dichtbij Nationaal Project in het district Nickerie.

Korte terugblik

Districtscommissaris Senrita Gobardhan maakte eerder bekend, dat de toegang tot de brug, die de oversteek van Nieuw-Nickerie naar Nationaal project versnelt, afgesloten zou worden voor renovatie. Ze maakte verder ook nog bekend, dat in plaats van een houten brug een betonnen brug geplaatst zou worden om calamiteiten te voorkomen. Eerder verloor een man zijn leven na in de trens terecht te zijn gekomen. Burgers van de buurt Nationaal Project gaven hun meningen over het voorval aan tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

“Een brug die ik me kan herinneren. Een brug die de verbinding maakt tussen het welbekende Nationaal Project en de Waterloostraat in het district Nickerie”, zei Thelma een seniore burger uit het district destijds tegen Dagblad Suriname”.

Voorbereidingen

“Met de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) in september 2022 was al een aanvang gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van een betonnen loopbrug te Nationaal Project (achter Openbare School 2). Drs. J. Doekharan van het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën en districtscommissaris Senrita Gobardhan plaatsten hun handtekening onder het MoU. De financiële middelen voor de bouw van de betonnen bruggen komen van het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planing.

Bouw bruggen in vergevorderd stadium

De voorbereidingen voor de bouw van twee loopbruggen te Nationaal Project zijn nu in volle gang. Het benodigde materiaal werd deels eerder al aangeleverd op de plek waar de verbinding met Nieuw-Nickerie zal zijn. De betonnen heipalen, de liggers en kolkputten zijn aangekomen. Het bedrijf Kuldipsingh, die dat heeft vervaardigd, heeft het geheel vanuit Paramaribo getransporteerd naar het district. Op maandag 9 januari komen de betonnen platen (spanbeton) aan in het district.

GW

error: Kopiëren mag niet!