Nieuwe groenten combo voordelig en favoriet onder burgers

De buurtwinkel van de heer M. Ramtahalsing maakt het mogelijk voor klanten die in de buurt van Lelydorp wonen of verblijven om makkelijker aan een pakketje groenten en andere benodigdheden te komen.

Het initiatief

“Vroeger hadden we al dat je in bepaalde buurtwinkels enkele losse producten kon gaan kopen tegen een redelijke prijs”, zegt Anna, die het nieuws deelde met redactie van Dagblad Suriname. De redactie ging in gesprek hierover met de eigenaar van een bekende buurtwinkel die te kennen geeft, dat het initiatief komt vanwege het feit dat er vrijwel een jaar gewerkt wordt aan het brengen van betaalbare groente en fruit op de markt voor de klanten.

“Het is ook gelukt”, zegt Ramtahalsing verder. “Als je op vakantie gaat dan neem je mee wat je mee kunt nemen voor je land”, opbouwen is van belang, volgens deze ondernemer. Zo heeft Ramtahalsing gemerkt in andere delen van de wereld, dat er complete pakketten werden aangeboden ter verkoop. Het initiatief nam hij dus ook.

“Het begon klein, met een simpele oker met peper en heel snel merkte we dat de burgers het leuk vonden. Het ging daarna verder met een soeppakket dat gemaakt werd door een handtas te vullen met spinazie, oker, Chinese tayer, een peper en andere producten om een soepje te koken. In plaats van hele pakken met peper en tomaten te kopen, dan geef je dat geld anders”, dit alles en nog meer lukt met de kracht van social media aardig. 

Tegemoetkoming maakt burgers blij 

De burgers die dit initiatief hebben gemerkt op hun social media geven aan dat ze dit een fantastisch initiatief vinden. “Echt prachtig, want alles apart kopen is veel geld”, geven ze aan. Andere burgers vinden dat het heel handig zou zijn als ze zulke pakketjes konden halen bij andere winkels in andere delen van het land. Deze winkel is immers volgens velen nogal een eindje om te rijden. Veel andere mensen vinden de prijzen heel redelijk en vooral betaalbaar in deze moeilijke economische periode. Creativiteit speelt een belangrijke rol als het ligt aan Tichana. Kortom de mensen zien dit graag voorbij komen om weer losse producten te kopen die ze op dat moment nodig hebben.

Over het gebruik van plastic is ook gesproken. Sommige van de kopers vinden dat er zo veel plastic in een omloop is. De ondernemer reageert positief en zegt dat dit ook door hem en zijn personeel onder de loep wordt genomen. Als ondernemers is het laten betalen voor de plastic zak eigenlijk een methode om de klanten weg te houden van deze zakken.

Afsluitend in het gesprek geeft Ramtahalsing te kennen, dat het niet uitmaakt wat er gebeurt, je zal toch moeten blijven eten. “Dit heeft ook de Covid-19 pandemie ons in ons recente verleden aangeleerd”, zegt hij afsluitend in het interview.

GW

error: Kopiëren mag niet!