CDS: ‘Vuilophaal Indira Ghandiweg dagelijks vanaf maart 2023’

“Maar, is er wel een Indira Ghandiweg??….”

Deze week berichtte Dagblad Suriname dat het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft besloten om ingaande 1 maart de vuilophaaltijden weer terug te brengen naar de middag en avond, tussen twee en negen uur. Dat geldt voor Paramaribo en Wanica. 

OW-minister Riad Nurmohamed tegenover de redactie van Dagblad Suriname uit waarom de tijden na precies een jaar weer naar de middag en avond worden verschoven. Een van die redenen is, dat (zwerf-)honden gedurende vooral ochtenden nogal wat overlast veroorzaken door vuilniszakken kapot te scheuren. Minister Nurmohamed erkende tegenover Dagblad Suriname, dat hij daar eigenlijk geen rekening mee had gehouden toen hij de vuilnisophaaltijden veranderde naar tussen acht uur ‘s ochtends en rond twee uur ‘s middags. Daar is hij dus nu op teruggekomen.

Nu blijkt er nog een wijziging per 1 maart te worden ingevoerd en dat is dat het huisvuil langs de Indira Gandhiweg dagelijks zal worden opgehaald door grote kraakperstrucks vanwege de grote behoefte en bedrijvigheid langs deze weg. Dit werd deze week bekendgemaakt in een persbericht door Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer bij het ministerie van Openbare Werken (OW).

Om ophoping van vuil tegen te gaan wordt momenteel gebruik gemaakt van “zwerf” pick-ups, die op de niet formele ophaaldagen worden ingezet. 

Indira Ghandiweg?

Het is overigens opmerkelijk dat in het persbericht, dat is uitgebracht door de Communicatie Dienst Suriname (CDS), consequent wordt geschreven dat het vuil langs de ‘Indira Ghandiweg” dagelijks opgehaald gaat worden. Opmerkelijk, omdat je mag verwachten dat een voorlichtingsdienst van de regering personeel in dienst heeft, dat in staat is om tekstueel correcte persberichten te schrijven. 

Maar, met regelmaat moet geconstateerd worden dat in persberichten van de CDS taal- en andere fouten staan. Kennelijk gaan persberichten de deur uit zonder dat een corrector daar zijn ogen over heeft laten schijnen. Maar, kennelijk werken er ook medewerk(st)ers bij de CDS die niet goed op de hoogte zijn van de juiste schrijfwijze van straatnamen. Zou dat wel het geval zijn, dan had nooit Indira Ghandiweg geschreven kunnen en mogen worden, maar Indira Gandhiweg. Immers het was Indira Gandhi en niet Indira Ghandi…. 

Overigens is het geen uitzondering dat straatnamen foutief worden geschreven en zelfs namen van ministers en de naam van de president (met regelmaat wordt Santhoki geschreven in plaats van Santokhi) en de voornaam van de vicepresident (dat is Ronnie en niet Ronny) worden vaak verkeerd geschreven. Van een voorlichtingsdienst van de regering mag de samenleving kwaliteit verwachten in haar berichtgeving, maar het blijft dramatisch en onder niveau schorten aan die kwaliteit.

Eerlijkheidshalve dient tot slot wel vermeld te worden, dat niet alleen medewerk(st)ers van de CDS deze straatnaam, Indira Gandhiweg, consequent op een onjuiste wijze schrijven. Ook communicatie personeel bij andere overheidsinstanties (zoals bij het Korps Politie Suriname) blijkt de eigen straten en wegen niet op de correcte wijze te kunnen schrijven.

PK

error: Kopiëren mag niet!