Aanzet voor 150 bomen bij 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

De herdenking van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie op 5 juni in Suriname werd gisteren ingeluid door de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) middels het geven van een aanzet voor het planten van 150 bomen/bloemen aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Het project is een samenwerking tussen diverse organisaties. 

Bij de aanvang waren aanwezig minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de ambassadeur van India dr. Shankar Balachandran en districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost. 

Dit jaar herdenkt Suriname ook 150 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Chinese Immigratie. De stichting OHM heeft gemeend aan Moeder Aarde dank uit te brengen daar alle voor- en grootouders die naar Suriname zijn gebracht en op de plantages hebben gewerkt, dankzij Moeder Aarde hun (klein) kinderen hebben voortgebracht en het land hebben ontwikkeld. Beide ministers spraken lof uit voor het project en gaven aan, dat het planten van bomen verder uitgebreid moet worden. Langs de Dr. Sophie Redmondstraat nabij het ambassadegebouw van India werden de eerste groenhart bomen geplant. 

error: Kopiëren mag niet!