Recessie treft technische banen
DOOR DUNCAN MIL

5 januari 2023 – De wereldwijde technologie-industrie schrapt tienduizenden banen te midden van een terugval in advertentie-inkomsten en vertragende verkopen naarmate de crisis in de kosten van levensonderhoud toeslaat.

Het aantal ontslagen bij e-commercegigant Amazon.com Inc. zal nu oplopen tot meer dan 18.000 als onderdeel van een eerder bekendgemaakte personeelsvermindering, zei CEO Andy Jassy woensdag.

De ontslagen, die op 18 januari ingaan, zullen grote gevolgen hebben voor de e-commerce- en personeelsorganisaties van het bedrijf, zei Jassy. De bezuinigingen bedragen zes procent van het ongeveer 300.000 werknemers tellende personeelsbestand van Amazon.

Volgens Layoffs.fyi, een website die het banenverlies van technologiebedrijven bijhoudt, hebben 1.018 technologiebedrijven in 2022 153.678 werknemers ontslagen.

Kabel-tv-netwerk AMC gaat ongeveer 20 procent van zijn Amerikaanse personeelsbestand schrappen, omdat het aankondigde dat Chief Executive Officer Christina Spade minder dan drie maanden na haar functie is teruggetreden, meldde Reuters.

Terwijl Kraken, de cryptocurrency-uitwisseling, zei dat het zijn wereldwijde personeelsbestand met 30 procent zou verminderen, of ongeveer 1.100 werknemers, daarbij verwijzend naar de barre marktomstandigheden die de vraag naar digitale activa dit jaar hebben verlamd.

In november zei Meta Platforms Inc, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, dat het 13 procent van het personeelsbestand, of meer dan 11.000 werknemers, zou schrappen in een van de meest uitgebreide technische ontslagen van 2022.

“Zuckerberg las eindelijk de kamer en ondernam actie”, wat een “stap in de goede richting” was, zei Dan Ives, destijds analist bij Wedbush Securities.

error: Kopiëren mag niet!