BBGO hoopt op beter jaar in 2023 met extra aandacht voor gezondheidszorg

Voor de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) was het jaar 2022 voor gepensioneerden en seniore burgers een heel moeilijk jaar. Door sterke ontwaarding van het pensioen heeft deze doelgroep het heel zwaar gehad om te “overleven”. Daar bovenop komt, dat de gezondheidszorg waar seniore burgers vanwege hun oudere leeftijd extra behoefte aan hebben, verre van optimaal is geweest. Gebrek aan apparaten voor medische behandelingen zorgt ervoor dat seniore burgers op lange wachtlijsten terecht komen, met als gevolg dat hun gezondheidstoestand nog verder verslechterd. Velen zijn daardoor jammer genoeg overleden. 

BBGO-voorzitter Renate Wouden hoopt daarom, dat de overheid dit jaar extra aandacht geeft aan verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. 

Ze zegt ingenomen te zijn met de mededeling van president Chandrikapersad Santokhi, dat ingaande deze maand de bestaande sociale voorzieningen verhoogd zullen worden met SRD 1.800 per persoon. Voor gepensioneerden uit overheidsdienst en andere seniore burgers zal deze verhoging zeker helpen om het financiële leed waar zij al enige tijd onder gebukt gaan te verzachten. 

Duidelijkheid

De BBGO-voorzitter is wel van oordeel dat er meer duidelijkheid verschaft kan worden over de verhoging en wie allemaal daar recht op zullen hebben. Zal het gaan om mensen die het alleen met een AOV-uitkering moeten doen, of ook om personen die daarnaast ook nog een pensioen hebben zoals van de overheid of een bedrijf. Deze duidelijkheid is van belang opdat men dan niet met een valse verwachting gaat leven. 

Renate Wouden vraagt ook aandacht van de overheid voor de toename van het aantal gevallen van dementie onder seniore burgers. Het is de BBGO opgevallen, dat naarmate men hogere leeftijden bereikt, de gevallen van dementie ook toenemen. Voor deze groep ouderen is er vaak geen opvangmogelijkheid. Men is in de meeste gevallen dan aangewezen op de zorg en de begeleiding van naaste familieleden. De aanwezigheid van professionele opvang en begeleiding van deze steeds in aantal toenemende groep van seniore burgers zou grote uitkomst bieden. 

De BBGO-voorzitter wenst de regering veel wijsheid toe in het streven om verbetering en verlichting  te brengen in het leven van alledag van de bevolking.

SS

error: Kopiëren mag niet!