Forse straf voor seks met gewillig minderjarig meisje

Kantonrechter Duncan Nanhoe legde dinsdag de verdachte Ernest D. een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden op voor gemeenschap met een meisje van 15 jaar.

Uit het onderzoek blijkt, dat Ernest op 15 juli 2022 jarig was. Zijn vriendin vroeg hem om haar af te halen. Bij afhalen bleek het latere slachtoffer samen met de vriendin was en is meegekomen naar de woning van Ernest. Aldaar heeft Ernest seks met beide dames gehad. Nadien gingen ze naar een appartement alwaar Ernest zijn 40e jaardag vierde. In het appartement waren bijkans 12 gasten aanwezig en kreeg het slachtoffer daar weer seks met Ernest, diens broer en met nog een andere man. De vriendin van Ernest heeft bij de politie aangegeven, dat zij geen cadeau had voor Ernest en daarom het slachtoffer als ‘cadeau’ had aangeboden aan Ernest.

In haar verklaring geeft het slachtoffer aan geheel vrijwillig seks te hebben gehad met de 3 mannen en dat zij vanaf december 2021 een vriend heeft en met die ook seks heeft.

Het Openbaar Ministerie achtte het feit ernstig en eiste een straf van 3 jaren onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. De advocaten Chandra Algoe en Maureen Nibte, die Ernest bijstand verlenen, wezen op de culturele achtergronden van het slachtoffer, waarbij zij door haar dorp reeds een man toegewezen heeft gekregen. Deze persoon heeft seks met het slachtoffer sinds zij 14 jaar oud is.

Daarnaast verschijnt het meisje op een feest van volwassenen en heeft achter elkaar seks met 3 mannen op 1 avond, terwijl zij bier zit te drinken. Algoe vroeg zich af welke begeleiding het Openbaar Ministerie aan dit meisje heeft aangeboden. “Anders gaan wij steeds mensen opsluiten, terwijl dit meisje duidelijk begeleiding nodig heeft.” Nibte zei ook dat Ernest en zijn broer, die militair is, zijn aangehouden, maar de overige mannen met wie dit meisje seks heeft gehad, nog vrijelijk rondlopen en dat hiermee geen gerechtigheid wordt gediend.

De Kantonrechter vond het leeftijdsverschil tussen partijen te groot en gaf aan Ernest te kennen dat de wet de minderjarige beschermd en dat het op zijn weg had gelegen voorzichtiger te zijn en legde een straf van twee jaar en zes maanden op.

error: Kopiëren mag niet!