“Ik merk dat het jaar 2023 moeilijker gaat worden, nu al geen aanloop op de markt”

De prijzen van groentesoorten op de markt zijn nog aan het schommelen. Op de eerste dagen van januari is de markt ook rustig. Je ziet vele lege stands en enkele standhouders die een halve dag meedoen met de verkoop.

Een standhouder die maandag 2 januari werkte, geeft in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat hij centjes is komen zoeken. “Ook al werk ik een halve dag, je moet kijken hoe het staat met de verkoop. Ik merk dat het jaar 2023 moeilijker gaat worden, dus ik begin nu al te kijken of ik die extra centjes kan maken. De prijzen van enkele groentesoorten zijn wel hetzelfde en anderen gezakt, maar ik merk helemaal geen aanloop.”

Een andere standhouder zegt, dat hij vreest voor het ergste. “Het jaar is pas begonnen en je merkt geen aanloop op de markt, ook niet in het centrum. Ik denk dat het centrum nu ook niet meer druk gaat zijn door de benzine prijsverhoging en ook nog het betalen van de BTW. De prijzen gaan al omhoog en als burger moet je al veel neertellen en dan heb je dit ook nog dat op je afkomt. Je moet nog een extraatje uitgeven voor de dingen die je betaalt. Wel, het is een nieuw ding, ik kijk wel van hoelang het zal blijven. Ik weet niet hoe morgen eruit zal zien, maar voel nu al dat het stresserend gaat zijn”, aldus de standhouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!