Drie verdachten beroving en mishandeling bewoner aan Khiraweg aangehouden

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) van het Korps Politie Suriname, KPS, hebben op zondag 1 januari twee roofverdachten, van wie een een militair is, in de directe omgeving van de Khiraweg aangehouden, zo meldt het KPS dinsdag 3 januari.

Militair G.N. (37) werd overgedragen aan de Militaire Politie en de andere verdachte B.K., alias Blakka (38), werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Een derde verdachte G.T. (21) had zich in de middag van 2 januari op het politiebureau aangemeld en werd direct in de boeien geslagen.

De drie worden ervan verdacht op zaterdag 31 december een man voor zijn woning aan de Khiraweg te hebben mishandeld, waarna het slachtoffer werd beroofd van een halsketting met hanger en ringen, allen van goud. De man deed van de beroving aangifte bij de politie. 

Volgens het slachtoffer zag hij kort voor de mishandeling en beroving een wit voertuig voorbij rijden. De auto keerde in de weg en voor zijn woning werd hij bijna aangereden, waardoor hij de bestuurder toeschreeuwde beter uit te kijken in het verkeer. De automobilist stopte en parkeerde het voertuig even voorbij zijn inrit langs de weg. Een van de inzittenden stapte uit de auto en zonder enige reden bracht hij de de bewoner een vuistslag toe in zijn gelaat, waardoor zij in een worsteling geraakten. Een tweede verdachte stapte vervolgens uit de auto en schoot zijn kompaan te hulp. De bewoner werd daarbij door de twee verdachten mishandeld en vervolgens beroofd van zijn gouden sieraden. Na de daad reden de verdachten in volle vaart weg.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Midden. De buit is nog niet terecht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de twee zondag gearresteerde verdachten door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!