Start voorbereidingen landelijke woningbouwprogramma

Op 17 januari zal een groot seminar worden gehouden in het kader van de voorbereidingen van het landelijk woningbouwprogramma van de regering. Alle stakeholders zullen eraan participeren, waaronder de verschillende bankinstellingen. President Chandrikapersad Santokhi zei vorige week donderdag in het parlement, dat velen grondbeschikkingen hebben en een eigen woning willen bouwen, maar dat de gebieden waar de gronden liggen nog niet ontsloten zijn. 

Het ministerie van Openbare Werken zal al deze gebieden inventariseren en een begroting maken voor de ontsluiting. Er zal via publiek-private samenwerking gewerkt worden aan de ontsluiting van de gebieden. President Santokhi zegt, dat het landelijk woningbouwprogramma één van de prioriteiten is van de regering. Er wordt vanuit gegaan, dat zodra de gebieden waar de gronden liggen van toegangswegen worden voorzien, de mensen alvast zullen beginnen met bouwen. Tijdens het aankomend seminar zullen ook de financieringsmogelijkheden die beschikbaar zijn worden geïnventariseerd. 

De Centrale Bank van Suriname zou volgens de president financiële middelen beschikbaar hebben gesteld voor het woningbouwbouwprogramma. Tijdens het seminar zal de beschikbaarheid van goedkoop kapitaal bij de algemene banken worden geïnventariseerd.

Dit jaar zullen, zoals door de regering is beloofd. veel projecten worden uitgevoerd. De regeringsraad heeft hiervoor de nodige financiële middelen vrijgemaakt. De projecten zullen liggen in de gebieden van armoedebestrijding, koopkrachtversterking, gemeenschapsontwikkeling en sociale ontwikkeling. De projecten zullen plaatsvinden in de verschillende wijken en buurten in de stad en de districten.

President Santokhi verwijst in dit verband naar het gemeenschapsproject te Wintiwai, waar de lokale gemeenschap de ontwikkeling van hun buurt zelf ter hand neemt met ondersteuning van overheidswege. Het gaat volgens de president erom, dat de gemeenschappen in buurten en wijken versterkt worden om zelfvoorzienend bezig te kunnen zijn.

SS 

error: Kopiëren mag niet!