Poll: De burger wil minder stress ervaren in 2023

De afgelopen twee jaren waarin de burger werd geconfronteerd met een Covid- en financieel-economische crisis hebben hun sporen achtergelaten in de samenleving, en nog steeds. Het dagelijks leven staat voor veel burgers in het teken pinaren, hosselen, kortom zorgen het einde van iedere maand weer te kunnen halen.

Maar, het leven van vandaag de dag gaat ook voor veel mensen gepaard met ongekende stress. Stress, om werkelijk maandelijks te proberen de eindjes aan elkaar te knopen. De burger gaat ernstig gebukt onder de alsmaar a la dol stijgende prijzen van, dagelijks benodigde, producten en diensten.

In poll op de website van Dagblad Suriname vroeg de redactie haar lezers en volgers waar men naar streeft in 2023. De uitkomst baart toch enigszins zorgen. Immers, van het totaal aantal van 704 uitgebracht stemmen heeft 26 procent (186 stemmen) de eerste optie ‘stress verminderen’ aangevinkt. 104 personen hebben op de optie ‘meer gezondhedsoefeningen’ gestemd (15 procent) en 15% koos voor meer geld sparen (104 personen).

Verder werd als volgt gestemd:

14 procent ‘zuiniger leven’ (98 stemmen), 12 procent ‘gezonder eten’ (82 stemmen), ‘meer tijd met familie/vrienden’ werd door 64 mensen aamgevinkt ofwel 9%, 7% gaat voor ‘in gewicht afvallen’ (50 stemmen) en als laatste werd de optie ‘minder op social media’ gekozen door 16 stemmers (2 procent).

Een opmerkelijke conclusie die getrokken kan worden uit de poll, zou kunnen zijn, dat mensen hun gezondheid belangrijker vinden dan geld en andere zaken. Opmerkelijk, maar niet vreemd, gelet op de bijzonder zware financieel-economische crisis en de afgelopen Covid-pandemie jaren. De burger wil in 2023 gewoon weer lekker en vrij kunnen leven en bewegen, zonder stress en problemen.

PK

error: Kopiëren mag niet!