“Je werkt een maand lang om het binnen een dag uit te geven”

De prijzen van producten blijven maar stijgen, klagen enkele personen in gesprek met Dagblad Suriname. “Ik vind het heel erg dat vele burgers net als ik geen rustige of stressloze jaarwisseling konden vieren”, zegt een vrouw die inkopen aan het doen is in de stad.

“Je hebt de prijsverhoging van basisgoederen, waaronder melk, daarnaast sluit de prijs van rijst ook aan en enkele producten die nodig zijn voor het voorbereiden van een gerecht. Ik kan me niet voorstellen, dat ik nu voor een kilo ui tussen SRD 40 en SRD 50 moet neertellen, voor een kilo aardappel tussen SRD 30 en SRD 32 en voor een kilo knoflook tussen SRD 60 en SRD 65. Dan heb je ook nog het geval dat je bij enkele winkels meer moet betalen dan dat je al betaalt.”

“Ja, wij klagen, maar enkele rekken in de winkels staan leeg, wij gaan moeten klagen, omdat wij heel hard moesten werken voor dat beetje geld. Je werkt een maand lang om het binnen een dag uit te geven. Voor het nieuwe jaar heb je ook een benzine prijsverhoging. Hoe ga ik het nu doen? Ik moet naar het werk en de kinderen moeten naar school. Ik hoop niet dat 2023 meer ellende met zich meebrengt, wij kunnen het niet aan. Dagelijks melk drinken kan ook niet meer. Ik ga de kinderen niet kunnen zeggen, dat zij dagelijks geen brood naar school gaan kunnen brengen. Wij volwassenen, en kinderen, lijden onder deze ellende”, benadrukt de vrouw.

“Het jaar is al van start, maar naast de ellende die er al is, hoop ik dat er toch positieve veranderingen komen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!