Sociale uitkering genietenden krijgen SRD 1.800 “up-topping”

Trekkers van sociale uitkeringen, met name AOV, Algemene Kinderbijslag, Bijstandsuitkering voor mensen met een beperking en die voor zwakke huishoudens, krijgen per januari 2023 een “up-topping” van SRD 1.800 per persoon. Dit deelde president Chandrikapersad Santokhi donderdagavond in de Nationale Assemblee mee. 

Het besluit hiertoe is deze week in de regeringsraad genomen. Naast deze up-topping van de bestaande sociale voorzieningen zal ook invulling worden gegeven aan het sociaal programma voor speciale sociale doelgroepen. Via het zogeheten “moni-karta” systeem zal subjectsubsidie worden verstrekt aan groepen die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat om inkomensgroepen tot SRD 6.000 met gezin. 

Eerder is tijdens een regeringspersconferentie aangegeven, dat subjectsubsidie zal worden verstrekt voor onder meer elektriciteit, water, kookgas en brandstof. Welke de overige diensten precies zijn zal binnenkort bekend worden gemaakt.

President Santokhi zei donderdag in het parlement ook, dat deskundigen bezig zijn de juiste volume van de subsidiebedragen vast te stellen. De subsidiebedragen verschillen per district. Er zal onderscheid gemaakt worden in subsidiebedragen voor stadsbewoners, de districten en het binnenland.

De te verstrekken subjectsubsidies zullen via een digitaal kaartsysteem  worden verstrekt. Het geld op de “moni karta” zal niet in cash omgezet kunnen worden. Het zal alleen gebruikt kunnen worden voor betalingen van diensten waarvoor het is gegeven.

SS 

error: Kopiëren mag niet!