Salons en nagelstudio’s hebben het extra druk in december

Rond de december periode hebben enkele salons en nagelstudio’s het druk. Enkele kleine ondernemers die zich bezighouden met het opmaken, aanbrengen van nagels en het stijlen van haar geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan. dat zij rond deze periode heel blij zijn met hun aanloop. Mariska, die haar eigen salon heeft, geeft aan dat zij het heel erg druk heeft tot de laatste dag van de maand december. 

“Ik ben heel blij, want het hele jaar door heb ik niet zo een drukte gehad. December is een maand vol feest, dus ja, mensen willen er zeker goed uit zien. Maar, door het jaar heen ga je ook naar feestjes of andere gelegenheden, maar je hebt nu mensen die zichzelf kunnen helpen. Vroeger had ik heel wat klanten, maar door het Covid-virus is alles veranderd. Mensen zijn tijdens die periode zelf gaan experimenteren. Daardoor hebben de meeste mensen geen behoefte om een salon binnen te stappen. Ja, voor een professionele behandeling heb je nog klanten, maar over het algemeen doet een ieder zijn of haar eigen ding. Niet alleen vrouwen, maar ook heren zij gaan experimenteren”, benadrukt Mariska.

“Mijn overbuurjongen brengt zelfs ook nagels aan voor klanten. Als ondernemer wil je weten wie je concurrent is in jouw omgeving. Ik ging ervan uit dat het de zus was van de jongen, maar uiteindelijk bleek het haar broertje te zijn, maar hij doet zijn werk heel goed. Ondanks dat sommige klanten nu naar hem gaan, neem ik het hem niet kwalijk. Kijk ik gun een ieder en mensen gaan waar zij zich comfortabel voelen en kijken waar zij goedkoop uit komen”, aldus Mariska.

“Ik hoop dat het jaar 2023 wel veel meer klanten voor mij brengt, want het is nu een hele zware competitie geworden en hierdoor verdien ik weinig.”

Een andere kleine onderneemster die zich bezighoudt met het verwijderen van haar van enkel delen van het lichaam en daarnaast ook masseert, geeft aan dat zij ook blij is rond de december periode. Zij heeft namelijk niet echt een druk schema gehad. Ik ben pas drie jaren bezig met mijn werk, dus ik heb die tijd voor Covid niet meegemaakt. Ik begon er pas mee en dan kwam het virus en moest ik stoppen en iets anders doen, maar na alles besloot ik toch weer te starten met wat ik nu doe.”

Haar klantenkring bestaat uit vrouwen, maar ook uit mannen. ‘Ik ben heel blij met mijn aanloop en hoop dat 2023 meer klanten voor mij brengt. Verder wens ik eenieder het beste en adviseer iedereen ook om hun dromen niet op te geven, Wie weet misschien worden jouw dromen het grootste ding van het land, dus blijf proberen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!