“Ik hoop dat 2023 mensen bewust maakt, dat wij elkaar nodig hebben”

“In de meeste gevallen zie je toch dat de prijzen redelijk zijn”, zegt een standhouder tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname. “Maar, de prijzen kunnen ook elk moment veranderen. Men kon gisteren al voor SRD 10 een bosje bladgroenten vinden. Enkele andere groentesoorten, waaronder boulanger en sopropo, kan men voor tussen de SRD 20 en SRD 50 vinden, gesneden pakken groente kan men voor voor tussen de SRD 15 en SRD 25 vinden, dat kan trouwens van bijna alle groentesoorten.” 

Enkele standhouders geven aan, dat het jaar 2022 moeilijk was. “Je had veel momenten waarbij de koers aan het schommelen was en daarbij was dat ook zo met de prijzen”, zegt een standhouder. “Nu, al bijna aan het eind van het jaar, is dat nog steeds zo, dus het houd maar niet op. Maar, wij proberen ons best te doen en na vallen ga je weer moeten opstaan en opgeven is geen optie, dus wij gaan voor het beste. Ik hoop dat 2023 veranderingen met zich mee zal brengen en dat men eerst goed onderzoek doet voor men handelt”, aldus de standhouder.

“Ik ben niet ver geschoold en heb enkele papieren dan ook automatisch niet in mijn bezit, maar door de tijd heen weet je wel wat kan en niet en wat goed uit zal komen en niet. Het is beter eerst te onderzoeken voor je stappen onderneemt. Je gaat niet zomaar investeren in iets waarbij je al ziet, dat je gaat verliezen en dat gebeurt nu. Men moet bewust worden en goed over zaken nadenken.”

Enkele bezoekers van de markt geven aan, dat de prijzen van de groentesoorten een probleem gaan blijven. “Kijk, wij mensen klagen over van alles. Als de prijs van SRD 45 gezakt is naar SRD 15 gaat men toch klagen”, zegt een bezoeker.

“Maar iets dat blijvend is, is de eenheid, vriendelijkheid en ondersteuning die je krijgt van enkele standhouders. De standhouders leven met je mee en dat stel ik op prijs. Ik hoop dat het jaar 2023 mensen bewust maakt, dat wij elkaar nodig hebben. Het hoeft niet speciaal op het financieel gebied, maar door een open oor te hebben en mee te leven, komt er zeker een verandering. Je hebt enkelen die naar je luisteren als je in nood zit en ongetwijfeld een handje willen helpen”, benadrukt de bezoeker, “van begin tot eind.”

TM

error: Kopiëren mag niet!