Duizenden bezoekers Owru Yari Feest binnenstad Paramaribo

Duizenden bezoekers waren op oudejaarsdag op de been in de binnenstad van Paramaribo. Na 2 jaren konden de Pagara estafette en het Owru Yari feest weer worden gehouden. De activiteiten konden twee jaar lang niet plaatsvinden vanwege Covid-19 maatregelen.

De organisatie lag in handen van de Stichting Owru Yari Fest en zij werkten samen met onder andere het Commissariaat  Paramaribo Noord-Oost, het Korps Politie Suriname (KPS), en andere belangrijke stakeholders. In totaal waren vier grote podia ingericht. De Pagara estafette begon om 12.00 uur in de Jodenbreestraat. Er waren 7 EHBO posten opgezet en 9 mobiele toiletgroepen. De organisatie verwachtte tevens 200 venters. 

Veiligheid

Het KPS had wegens veiligheidsoverwegingen het gebied afgezet. De politie waarschuwde voor excessief gebruik van alcohol en zou ook  optreden tegen het gebruik van lachgas. Wapens en glazen flessen waren  verboden. 

De Owru Yari werd voor de Covid-pandemie gekenmerkt door een grootse gezellige drukte in de binnenstad en muziek op verschillende podia. Samen met elkaar, oud en jong, werd er een groot feest van gemaakt. Om het feest na twee jaren in goede banen te leiden was dit jaar besloten alle krachten te bundelen in Stichting Owru Yari Fest.

De Pagara estafette blijkt nu weer als vanouds te zijn gevierd. Het stadscentrum stroomde binnen de kortste keren vol met duizenden bezoekers, waaronder ook toeristen en anderen die speciaal voor dit feest naar Suriname waren afgereisd. 

Voorzover bekend is alles in een goede sfeer verlopen en konden de duizenden bezoekers weer op hun eigen manieren genieten van vooral het geknal van de pagara’s.

error: Kopiëren mag niet!