Burgers zien graag economische verlichting en aanscherping van veiligheid in 2023

De redactie van Dagblad Suriname heeft enkele burgers benaderd met de vraag: Welke veranderingen zou u graag in 2023, in Suriname willen zien? Hieronder zullen enkele reacties volgen.

“Stabiele prijzen in winkels en racisme achterwege laten”

Imaibel geeft ten eerste aan dat de prijzen in de winkel weer betaalbaar moeten worden. “Het is echt te erg met de prijzen nu. Dus stabiele prijzen in de winkels, vooral op levensmiddelen. De regering moet zich beter gaan inzetten voor land en volk want het laat nog steeds te wensen over. Ook wens ik dat Surinamers racisme in welke vorm dan ook achterwege late, want het houdt ons alleen maar achter en zorgt alleen maar voor pijn. Bovendien zijn wij allemaal mensen.”

“Surinamers moeten gaan beseffen dat er meer uit eigen potentie te halen is”

Saskia wil graag zien dat burgers van Suriname gaan beseffen dat er meer uit eigen potentie te halen is. “Minder gaan klagen wat we ‘nog’ niet hebben of kunnen en meer gaan werken met wat wij wel hebben en kunnen. Elkaar meer een helpende hand bieden om elkaar op te bouwen om samen elke situatie te overbruggen en geen misbruik maken van goodwill. En vooral niet ervoor schamen om hulp te vragen als je het even niet ziet zitten. Kortom, meer bewustwording dat ‘Change Behaviour’ bij jezelf begint om te kunnen werken aan een gezond Suriname!”, aldus Saskia.

“Verlichting op economisch gebied, kinderen lijden onder de situatie”

Donavan geeft aan, dat hij in 2023 graag verlichting op economisch gebied wil voor de burgers van het land. “De prijzen in de winkels zijn moordend. Mensen hebben het bijzonder zwaar en komen niet meer uit met hun salaris. Zelfs de middenklasse is nu helemaal weggeslagen. Heel wat zaken die je normaal deed met je gezin zoals uit eten, buiten de stad gaan kunnen nu niet meer gedaan worden en de kinderen lijden er onder. Simpele dingen kunnen niet aangeschaft worden voor de kinderen, omdat er nu echt prioriteiten gesteld móeten worden anders kom je helemaal zonder geld te zitten, al binnen een week, nadat je hebt ontvangen. Er moet ook wat gedaan worden aan de berovingen die dagelijks plaatsvinden. Het veiligheidsgevoel is helemaal weg.”

“Streven naar economisch herstel en veiligheid waarborgen”

2023 streven we naar economisch herstel waarbij we volledig uit de crisis geraken, zegt Shyam. “De optimisme sprong bij werkgelegenheid, koopkracht en gezondheidszorg is niet significant en laat veel te wensen over. We moeten een welvarend land worden waar alles goed geregeld is. Ik hoop dat men beleid maakt met betrekking tot de vele roofovervallen. Veiligheid van alle Surinamers moet gewaarborgd worden. Een gezegende jaarwisseling voor alle Surinamers”, aldus Shyam.

“Prijzen omlaag en meer mogelijkheden voor jongeren”

Sandhia stelt, dat zij een aantal zaken graag ziet veranderen in 2023, zoals een lagere koers, de benzineprijs omlaag, de prijs van voeding omlaag en ook meer mogelijkheden voor de jongeren.

Uit de reacties blijkt vooral, dat burgers veranderingen willen zien op economisch gebied. Maar, ook willen zij het veiligheidsgevoel terug. 

SK

error: Kopiëren mag niet!