Art of Living deelt pakketten uit

Tegen het einde van het jaar heeft Stichting Art of Living in verband met de feestdagen pakketten uitgedeeld. Een van de coördinatoren, Sheila Tjoe A On-Pawiro, blikt tevreden terug en merkt op dat burgers de actie goed hebben ondersteund. Voor de inzameling begon was de verwachting dat minder mensen de actie zouden ondersteunen, omdat het algemeen beeld is dat iedereen het moeilijker heeft door de financieel economische situatie in het land.

“Afgezien van bedrijven die hebben gedoneerd, waren het juist mensen die het financieel al moeilijk hebben die ook een bijdrage hebben gegeven, al was het een SRD 100, wat heel veel is wanneer je het zelf niet hebt”, merkt Tjoe A On-Pawiro op. De coördinatrice licht toe dat deze groep mensen zich niet kan voorstellen dat er anderen zijn die het nog moeilijker hebben. “Juist nu is het aantal mensen dat heeft gedoneerd verdubbeld.” Ruim 300 pakketten zijn samengesteld met elk een winkelwaarde van meer dan SRD 800.

Noodzaak

Toch zijn er ook burgers die niet meer kunnen geven, maar nu zelf blij zouden zijn met een pakket. “Veel mensen zijn door ziekte genoodzaakt om hun geld te besteden aan medicijnen. Je kan de aanschaf van medicijnen niet uitstellen, je moet. Wat overblijft is voor benzine of eten. Die mensen hebben nu zelf ook hulp nodig”, laat Tjoe A On-Pawiro weten. Daarbij merkt zij op, dat het heel hard is voor mensen die voorheen konden doneren, maar nu zelf aangewezen zijn op een pakket. “Weet je hoe hard dat is?”, vraagt zij. “Want Surinamers zijn trotse mensen. De sociale situatie is veranderd voor veel mensen door de prijzen van veel producten.” 

Tjoe A On-Pawiro zegt verder, dat pakketten een hulp zijn, maar hoopt dat er vanuit de overheid meer zal worden gedaan voor de hulpbehoevende mens in Suriname. “Want er zijn mensen die echt niet meer kunnen en een pakket van ons is maar een keer in het jaar en dat is niet voldoende.” 

Tjoe A On-Pawiro: “Art of Living levert een bijdrage, maar er moet nog harder getrokken worden door de overheid om deze maatschappelijke groepen te helpen.” Zij wenst iedereen een gezond en gelukkig 2023 toe. 

RB

error: Kopiëren mag niet!