Senioren burgers te Saramacca nemen deel aan onvergetelijke “Tapayari” evenement

Het jaar loopt op zijn einde en dan is het gebruikelijk dat er momenten komen van bezinning voor jong en oud.

Onze senioren burgers onze grootste schat

In Suriname is er een grote groep senioren die dreigt te vereenzamen.

Om deze doelgroep enigszins een beleving mee te geven voor het nieuwe jaar, hebben Stichting Quintiz en Leo Club KOELA gemeend op woensdag 28 december een Tapayari evenement voor 50 senioren burgers van het district Saramacca te organiseren. De activiteit had als doel bedanken en Bewonderen. De senioren burgers een erkenning te geven voor hun bijdrage aan de maatschappij. Het is voor jongerenorganisaties van eminent belang, dat ook de senioren burgers van het land worden meegenomen in de groei als natie, want uiteindelijk zijn zij degenen die de afgelopen jaren hun krachten hebben gegeven aan een duurzaam voortbestaan van Suriname. 

Leo Club KOELA is de jongerenorganisatie van Lions Club Paramaribo-Noord die een affiliatie is van Lions Club International. “We zijn een groep gemotiveerde jongeren die als mandaten hebben diabetes mellitus, environment, hunger, vision, en childhood cancer. 

Stichting Quintiz als initiatiefnemer

Stichting Quintiz is de maatschappelijke organisatie waarmee acteur en presentator Quintis Ristie zich verdienstelijk maakt voor de maatschappij.  De stichting heeft onder andere als doel jongeren alle kansen te bieden zich volledig te ontplooien tot zelfredzame wezens die een glorieuze toekomst voor zichzelf moeten creëren. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door het initiatief dat kwam vanuit deze stichting.

Hoe zag het “Tapayari “evenement eruit?

De senioren burgers werden verwelkomd met een hapje en drankje. Een welkomstwoord van Quintis Ristie en de president van Leo Club KOELA, Chinita Dhaniramsingh en niet te vergeten de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi Durga. Ze bracht de beste wensen uit aan de senioren burgers. 

De senioren burgers hebben mogen genieten en dansen op Fos ten Muziek van de Militaire Kapel.
Verder hebben ze enthousiast meegedaan aan de motivatie sessie en Fos ten Tori’s van Anne-Marie Sanches. 

“Wij zijn jullie dankbaar voor dit evenement. Het is de eerste keer dat ik meedoe aan zo’n project. Ik ben echt trots op jullie”, aldus een van de gasten. De senioren burgers hebben een feestelijke beleving ondervonden en zijn de jongeren erkentelijk. 

GW

error: Kopiëren mag niet!