Docenten AdeKUS gaan vanaf 2 januari in actie

De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU) laat in een schrijven weten, dat de VWPU-leden (docenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS) per 2 januari in actie zullen gaan. Dit vanwege het uitblijven van enig vooruitzicht inzake implementatie van de loonreeksen in 2022. 

De actie houdt in, dat alle activiteiten omtrent onderwijs (uitvoering) per 2 januari 2023 worden stopgezet. Ter illustratie betekent dit, dat er onder andere colleges en practica in welke vorm dan ook worden verzorgd, geen tentamens worden afgenomen en gecorrigeerd, geen afstudeerbegeleiding en afstudeerpresentaties zullen plaatsvinden, geen onderwijscommissie werkzaamheden worden uitgevoerd. 

Leden, zoals gewoon, zullen wel op de campus aanwezig zijn en werkzaamheden gericht op de eigen professionele ontwikkeling, dienstverlening en onderzoek, tot nader order, blijven voortzetten.Verder zullen alle aan onderwijs gerelateerde administratieve activiteiten worden stopgezet, uitgezonderd alle activiteiten die betrekking hebben op opleidingaccreditaties. 

Er zal successievelijk verscherping van de acties plaatsvinden indien niet vóór vrijdag 6 januari 2023 om 14.30 uur door het bestuur van de universiteit een uitvoerbaar en bevredigend resultaat wordt gepresenteerd betreffende de uitbetaling van het salaris, alsook de TWK-betalingen (terugwerkende kracht). Zo laat de VWPU in haar schrijven aan het bestuur van de AdeKUS weten.

error: Kopiëren mag niet!