Districtscommissaris Nickerie zet hulp in voor door woningbrand getroffen familie

Twee woningen in het district Nickerie zijn maandag 26 december, Tweede Kerstdag, vrijwel compleet afgebrand. De families van de woningen hebben helemaal niks uit de panden kunnen redden.

Korte terugblik

“Aan de Kaneelappelstraat te Lachman Project heeft de familie Homarow al haar bezittingen in vlammen zien opgaan. De brandweer moest na dit geval ook uitrukken naar de Cassaveweg waar een leegstaand houten woning op lage neuten in brand stond”, zo meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie. 

Districtscommissaris Senrita Gobardhan heeft zich georiënteerd op beide locaties. De burgermoeder sprak een van de slachtoffers, waarbij zij hem moed in sprak. Van president Chandrikapersad Santokhi en First Lady Mellissa Santokhi Seenacherry krijgt het getroffen gezin Homarow een geldbedrag.

In deze dure tijd is het moeilijk om vooral bouwmaterialen aan te schaffen. De fluctuerende koers zorgt dat de prijzen elke dag stijgen. Het geldbedrag dat de president en de First Lady hebben gedoneerd, helpt waar nodig.  De redactie van Dagblad Suriname heeft burgermoeder Gobardhan benaderd met de vraag of er een andere methode van hulp geboden is aan de familie.

Districtscommissaris Gobardhan geeft bevestigend aan, dat de door brand getroffen familie Homarow ook de nodige steun van de burgermoeder krijgt, naast het geldbedrag dat de familie heeft ontvangen van de president en de First Lady.

“Er zijn al afspraken met de mensen van de verschillende ministeries die zich bezighouden met dit soort activiteiten (Openbare Werken, dienst Openbaar Groen) om de getroffen percelen netjes op te ruimen en vooral om te beginnen met de renovatie. Dit alles zal geschieden nadat de politie het huis vrij heeft gegeven en dus klaar is met het onderzoek”, zegt burgermoeder Gobardhan afsluitend in het gesprek.

GW

error: Kopiëren mag niet!