Publieke consultaties voor reconstructie wegennetwerk nabij haven Paramaribo

Minister Nurmohamed noemt werkzaamheden belangrijkste lopend project

Tientallen stakeholders zijn gisteren in Hotel Torarica bijeengekomen om de ontwerpen van de reconstructies van het wegennet nabij de Jules Sydney Haven, de nieuwe brug over het Saramaccakanaal en het verlengde van de Van ‘t Hogerhuysstraat te bespreken. President Chandrikapersad Santokhi en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken waren naast ingenieurs, ontwerpers en andere deskundigen uit zowel binnen- en buitenland aanwezig. 

Het algehele wegennet en de ontwatering rond de Van ’t Hogerhuysstraat nabij de Jules Sedney Haven worden opnieuw ingericht en gereconstrueerd. Het Project Improving Transport and Logistics and Competiveness Suriname (ITLCS) is een lening bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelinsbank (IDB) en loopt al een tijdje. 

President Santokhi juicht de ontwikkeling toe en complimenteerde het volledige team. Volgens het staatshoofd wordt het in de komende maanden all hands on deck om de beoogde doelen van het Internationaal Monetair Fonds, IMF, te halen. Dit project is een lening bij de IDB en zal zichzelf terugverdienen met de belangrijke verbeteringen. Het geheel moet gaan zorgdragen voor een vlot verloop van het verkeer en wateroverlast minimaliseren. 

Consortium

Minister Nurmohamed noemde het project in zijn toespraak het zwaarst lopende project. Dit is het grootste project, gelet op het enorme belang van de wegen voor de drie belangrijke districten Paramaribo, Wanica en Commewijne. Eerder dit jaar werd het contract voor de ontwerpen getekend op het hoofdkantoor van Openbare Werken met het Consortium Sunecon/Firm Engineering and IBT engineering. Volgens het contract zal het consortium het ontwerp maken voor de wegen rondom de Jules Sedney Haven, de brug over het Saramaccakanaal, de aanpassing van de Van ’t Hogerhuysstraat, alsook de directievoering van de werken zal doen. De  herinrichting moet niet alleen de verkeerssituatie van- en naar Commewijne verbeteren, maar zal ook voor ordening zorgen rondom de Nieuwe Haven.

Groot project 

Een zesbaansweg (3×3 stroken), smart verkeerslichten, uitbreiding van de brug over het Saramaccakanaal en verbeterde drainage behoren allemaal tot het project. Dit project omvat de verbetering van de weggedeelten Martin Luther Kingweg, vanaf de Latourweg tot het Saramaccakanaal. De brug over de Van ’t Hogerhuysstraat wordt vervangen door een uitgebreide zesbaans (6-baans) brug.

Verder worden de Slangenhoutstraat, de Hernhutterstraat, de Willem Campagnestraat en het Molenpad ook aangepakt. Daarnaast bevat het project het plaatsen van een nieuw verkeerslichtsysteem, smart traffic lights en het aanleggen van fietspaden en trottoirs. De oplevering van het project zal binnen 3 jaar zijn. 

error: Kopiëren mag niet!