Politie zal niet schromen om op te treden tegen ordeverstoorders

Rond deze periode van het jaar worden heel wat feesten en streetparty’s gehouden. Het komt dus vaak genoeg voor, dat er luide muziek wordt afgedraaid zonder dat men rekening houdt met buurtbewoners, waaronder senioren burgers en baby’s. Ook wordt rond deze periode onbeperkt vuurwerk afgeschoten, het liefst tijdens slaapuurtjes.

De woordvoerder van het Korps Politie Suriname, Milton Bisschop, liet onlangs tegenover de media weten, dat er tal van klachten zijn van onder andere geluidsoverlast in en buiten Paramaribo. De politiewoordvoerder doet daarom een dringend beroep op ordeverstoorders om dergelijke handelingen achterwege te laten. “Denk aan uw medemens, voornamelijk de senioren burger”, zegt Bisschop.

Volgens Bisschop zijn de signalen ontvangen en zal de politie niet schromen conform de wetgeving te handelen. “De mogelijkheid bestaat dat de geluidsinstallatie in beslag wordt genomen. Bij constatering van dergelijke zaken mag de samenleving ook de meldkamer (115) van de politie contacten”, aldus Bisschop. 

In artikel 56 lid 1 van de Politie Strafwet staat, dat indien men hinderlijk geluid maakt en dat degene die door middel van een toestel/apparaat, bestemd of gebruik voor het hoorbaar maken van muziek of van de menselijke stem (luidruchtig praten); hetzij in de buitenlucht of een afgesloten ruimte, voor de omgeving hinderlijk geluid maakt, conform de wet gestraft wordt met een geldboete. 

Aan Bisschop is gevraagd hoeveel de geldboete bedraagt bij geluidsoverlast. Ook is gevraagd of het afschieten van vuurwerk op bepaalde tijdstippen (slaapuurtjes) ook tot geluidsoverlast gerekend kan worden. De redactie heeft vooralsnog geen reactie hierop ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!