Surinamers willen beleid om kloof tussen arm en rijk te verminderen

Er moet beleid zijn om de kloof tussen rijk en arm te overbruggen. Een grote meerderheid is het daarmee eens. Dat blijkt uit resultaten van een online poll van Dagblad Suriname.

De resultaten van de poll zijn: Helemaal mee eens (77%, 505 Stemmen), enigszins mee eens (10%, 66 Stemmen), neutraal (8%, 51 Stemmen) en enigszins mee oneens (5%, 35 Stemmen). Het totaal aantal uitgebrachte stemmers bedraagt 657. 

De meeste mensen hebben het door de devaluatie van het Surinaamse munt enorm zwaar. Zo verdienen haast alle ambtenaren en laag kader veel minder door de stijgende koers. Die ging van ruim SRD 15 naar SRD 21 en nu inmiddels SRD 32 volgens de officiele notering. Zo komt het nog voor, dat mensen nu minder dan omgerekend honderd Amerikaanse dollar verdienen.

Zo stelde een leerkracht dat zij bijna geen uitweg meer ziet. “Wat doet de president eigenlijk? De koers is nog nooit zo hoog geweest sinds de implementatie van de SRD.” Ik kan me niet voorstellen, zei een bezorgde leerkracht eerder tegenover Dagblad Suriname. “Het wordt een ramp als er geen verandering komt. Wij kunnen dit niet meer aan”, besloot zij.

error: Kopiëren mag niet!