President Santokhi woont Nieuwjaarsdag inauguratie bij van Lula da Silva als president van Brazilië

President Chandrikapersad Santokhi zal op Nieuwjaarsdag, 1 januari 2023, de inauguratie bij van de gekozen Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva. 

President Santokhi had Luiz Inácio Lula da Silva eind oktober gefeliciteerd met diens verkiezing tot president van Brazilië. “Namens het volk van Suriname feliciteer ik Luiz Inácio Lula da Silva met zijn verkiezingsoverwinning als president van ons buurland Brazilië. We gaan als regering de relatie tussen beide landen verder intensiveren”, aldus de felicitatieboodschap van president Santokhi.

De regering Santokhi-Brunswijk hecht groot belang aan het continueren van de goede relatie met buurland Brazilië. President Santokhi gaat ‘Lula’ al uitnodigen voor een officieel bezoek aan Suriname. Met Santokhi reizen naar verluidt ook minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry mee voor het bliksembezoek aan Brazilië. 

Lula was al (de 35e) president van Brazilië van 1 januari 2003 tot en met 1 januari 2011. Als sociaal-democraat was hij de meest linkse Braziliaanse president sinds João Goulart in 1961-1964. Hij is een van de oprichters van de Partido dos Trabalhadores (PT), de Partido dos Trabalhadores do Brasil, de Braziliaanse Partij van de Arbeid.

error: Kopiëren mag niet!