Poll: Burger niet tevreden met geleverde prestaties regering Santokhi-Brunswijk

De redactie van Dagblad Suriname wilde weten hoe in de samenleving wordt gedacht over de geleverde, of wellicht niet geleverde, prestaties in 2022 van de regering Santokhi-Brunswijk. Om daar een beetje inzicht in te verkrijgen werd op de website van Dagblad Suriname een paar dagen een poll geplaatst met de vraag ‘hoe vindt u de prestaties van de regering Santokhi-Brunswijk in 2022?’.

De uitkomst van de poll was eigenlijk voorspelbaar, gelet op de geluiden in de samenleving over de regering en het gevoerde beleid die te zien en te horen zijn in vooral social media.

Van de 767 uitgebrachte stemmen, geeft 66 procent aan de prestaties van de regering ‘slecht’ te vinden (510 stemmen). 176 personen heeft de optie ‘redelijk’ aangevinkt, ofwel 23 procent en slechts 11 procent (81 personen) is kennelijk tevreden met de geleverde prestaties, want die personen hebben de optie ‘goed’ aangevinkt in de poll op de website van Dagblad Suriname.

Recht doen…

Maar, je kunt je afvragen of de uitkomst van de poll recht doet aan de geleverde prestaties van de regering. Immers, niet uit het oog moet worden verloren, dat ook in 2022 de regering heeft moeten worstelen met de Covid-19 pandemie en de gevolgen daarvan en met de voelbare gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Daarnaast voert de regering ook al sinds haar aantreden een ware financiële strijd met allerlei – internationale – instanties om uit de schuldencrisis te geraken, veroorzaakt door een eerdere regering en dat proces vordert gestaag in positieve zin. Maar, het uit schulden geraken is een stroperig en dus traag proces met de nodige hobbels en voorwaarden.

Buiten invloedsfeer

In hoeverre dan werkelijk gesproken kan worden van ‘slechte’ prestaties is een gerechtvaardigde vraagstelling. Veel van de huidige problemen liggen buiten de invloedsfeer en schuld sfeer van de regering Santokhi-Brunswijk. Ondanks de financieel-economische crisis heeft de regering getracht velen in de samenleving wat financiële verlichting te geven. Maar, met de constant a la dol stijgende prijzen van producten in winkels/supermarkten en diensten valt een financiële verlichting in het niet, ofwel de financiële extra’s staan niet in verhouding tot de alsmaar stijgende prijzen. 

Met de dag heeft de doorsnee burger het financieel en emotioneel zwaarder. Men heeft het gevoel dat er geen einde komt aan de prijsstijgingen en ook dat de regering de koers maar niet afdoende onder controle weet te brengen.

Ingrijpen

Kortom, de uitkomst van de poll was voorspelbaar, maar zoals gesteld, niet vergeten mag worden waaruit de prestaties van de regering zijn voortgekomen. Indien de regering niet op bepaalde manieren had ingegrepen en ook niet was overgegaan tot diverse financiële injecties, dan was de uitkomst van de poll nog dramatischer geweest.

PK

error: Kopiëren mag niet!