Kerstboodschap president Santokhi

Hieronder de tekst van de Kersttoespraak van de president:

Landgenoten,

Lobi brada anga sisa,  

Haast niet te geloven, maar we bevinden ons in de laatste maand van 2022. December, de maand die zich kenmerkt als feestmaand. Maar ook een spirituele maand.

Een maand, waarbij de Covid-19 pandemie, de afgelopen jaren het kerstfeest, zoals we die gewend waren te vieren, als Surinamers, heeft verstoord. Maar aan spiritualiteit had het niet ontbroken. Het bracht ons dichterbij onze schepper.

Maar, door onze vaccinatie traject, onze goede voorlichting, ook de zorgen van ons medisch personeel, en natuurlijk onze eigen MOHANA-regels, zijn dit jaar, de omstandigheden verbeterd, en kunnen we kerst wederom vieren, zoals we dat graag willen.

Ik haast mij erbij te vermelden, dat Covid-19 niet volledig verdwenen is, maar nog rond sluimert. Het is dus raadzaam, om zoveel als mogelijk, de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Lobi wan,

Kerst is een wereldfeest, de geboorte van Jesus Christus wordt gevierd, over de hele wereld gevierd. It is the most wonderful time of the year. Mensen nemen ongeacht geloof, ras en politieke overtuiging deel aan Kerstfeesten. Ook in Suriname wordt kerst groots gevierd. Wij genieten van de kerstverlichting, van het kerstbrood en van prettige tijden met familie en vrienden. 

Bedrijven geven een kerstbonus of pakket, en op veel plaatsen zijn er kerstdiners. De kerstliederen verhogen de sfeer en roepen positieve gevoelens op. De kerstverlichting wijst ons erop, dat dit een feest van licht is. Het licht, dat meer dan tweeduizend jaar geleden in een duistere wereld scheen. 

Een feest van licht en hoop, de geboorte van Jezus geeft hoop, hoop om te leven. Het is belangrijk dat wij blijven bidden. Vraag de hulp van de Almachtige in.Niet alleen in moeilijke tijden, maar elke dag weer. Elke dag dat wij mogen leven, en het goede mogen meemaken. HIJ, de Almachtige, geeft ons het leven.

Op mijn kabinet, wordt er op elke maandag gebeden, door verschillende voorgangers en geestelijken. De Almachtige wordt gevraagd voor gezondheid, wijsheid en kracht voor de gehele Surinaamse gemeenschap. De successen zijn niet uitgebleven, we hebben vooruitgangen geboekt, met ons beleid, om van Suriname een beter land te maken.

Natuurlijk blijven wij ons keihard in zetten, en wij blijven bidden, opdat het beter mag gaan met onze landgenoten. 

Als regering van Suriname, hebben wij de afgelopen periode geprobeerd, om te streven naar de onderlinge vrede. Vanuit de liefde, voor alle Surinamers, hebben we ook geprobeerd, om u te helpen, om de dagelijkse uitdagingen te overkomen. Wij weten, dat de afgelopen periode niet makkelijk is geweest voor velen, maar wij hopen dat u toch ook de lichtpunten hebt gezien.  

Wij zullen u ook het komend jaar, zo goed als mogelijk blijven ondersteunen. We zijn door GOD’s hand geleid, in onze dagelijkse werkzaamheden, en bij alle besluiten genomen, hebben wij het Surinaams volk vooropgesteld.

Lobi wan

Deze tijd van het jaar, staat ook bekend als de tijd van Vrede. Laten we zoals Jezus dat wil, elkaar behandelen als gelijken, als broeders en zusters.We zijn allen, op dezelfde wijze, op aarde gekomen, en zullen die ook op dezelfde wijze verlaten.Ik spreek de wens uit, dat wij vol vrede, liefde en saamhorigheid Kerst met elkaar vieren en dat wij elkaar liefhebben. 

Laten we in deze dagen, maar ook hierna, met elkaar samenleven, en wonen in liefde en vrede, elkaar respecteren en liefhebben, zoals De Schepper van ons vraagt.

No las bribi, het komt goed met u en ons lobi sranan, met ‘gado leki un fesi mang’.

Gezegende kerstdagen toegewenst. Geniet u met volle teugen van deze periode, God bless you all!

error: Kopiëren mag niet!