S&P Global: Suriname en Guyana zullen oliemarkt verder aanwakkeren

S&P Global – een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf met hoofdkantoor in Manhattan, New York City. De belangrijkste bedrijfsgebieden zijn financiële informatie en analyses. – gelooft dat de biedrondes in Suriname en Guyana verdere investeringen zullen aantrekken. Deze zijn nodig om de ontwikkeling van een concurrerende mondiale oliesector te stimuleren. Gezien het spoor van economische schade dat is achtergelaten door de Covid-19-pandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, kijken spelers uit de industrie uit naar nieuwe investeringen.

Bedrijven zoals Hess Corporation benadrukken, dat investeringen in goedkope producenten met een grote impact, zoals Guyana, moeten worden verdubbeld om aan de wereldwijde vraag te voldoen. Een recent rapport van S&P Global Commodity Insights, erkent de door Hess genoemde behoefte. Het benadrukt hoe belangrijk het is dat de Surinaamse en Guyanese autoriteiten een stap verder gaan om deel uit te maken van de wereldwijde aanbod mix door te gaan met hun respectieve biedrondes in diepe en ondiepe watergebieden

Nieuwe biedingen voor Suriname

De Demerara 2022 bieding van Suriname omvat zes concessies. Het concentreert zich op het open areaal van de diepwater gebieden die een geologisch gedefinieerde structuur bedekken die de naamgenoot van de biedronde is en bekend staat als het Demerara-plateau. Eerdere boringen in dit deel van het Guyana-Suriname Basin werden uitgevoerd door met name Tullow Oil en Kosmos Energy. 

Een niet-commerciële gas ontdekking werd gedaan door Tullow in 2017, met de Araku 1 in blok 54, en er zijn in de periode 2012-2015 drie 3D seismische onderzoeken uitgevoerd in het gebied. 

De biedronde voor ondiep water van 2023 zal betrekking hebben op het open areaal dat niet is toegekend in de biedronde van 2021, namelijk blokken 1, 2, 3 en 4. Door deze biedrondes zei S&P, dat de regeringen van Suriname en Guyana hun intenties duidelijk maken aan de markt.

error: Kopiëren mag niet!