Meisje (21) door haar 25-jarige vriend doodgestoken op adres aan Hermitageweg, Paramaribo

De 21 jarige Jentie Murtle is donderdag 22 december door haar vriend (25 jaar) doodgestoken op aan de Hermitageweg in Paramaribo. De politie van het politiebureau Uitvlugt kreeg via het Command Center een melding, dat zich een slachtoffer met steekverwondingen bevond op dat adres en ging naar de locatie voor onderzoek.

Daar aangekomen wees het voorlopige onderzoek uit, dat de stiefvader van de 25-jarige verdachte J.A. door zijn voorbuurman telefonisch in kennis was gesteld dat zijn stiefzoon zijn vriendin mishandelde. De stiefvader reed direct naar de woning op het adres en zag bij aankomst hoe J.A. zijn vriendin mishandelde. Hij riep zijn stiefzoon tot de orde, maar die gaf geen gehoor daaraan en haalde een scherp voorwerp tevoorschijn, waarmee hij Jentie een aantal steekverwondingen toebracht. 

De stiefvader maande J.A. aan te stoppen, anders zou hij zijn vriendin vermoorden, maar de stiefzoon keerde zich om en rende met het scherp voorwerp achter de man aan. De stiefvader zag kans de straat op te rennen en hield zich schuil achter enkele voertuigen die langs de weg geparkeerd stonden. 

De verdachte J.A. maakte zich vervolgens via de Brokopondolaan uit de voeten, waarna de stiefvader de politie inschakelde.

Bij aankomst van een ambulance vertoonde het meisje, dat op het balkon lag, geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van haar  vast. Het lichaam van Jentie is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen. 

Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachte J.A. wordt gewerkt.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten binnen het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!