Man (25) die vriendin heeft doodgestoken aangehouden

Verdachte tracht door zich met scherp voorwerp te steken in borststreek zelfmoord te plegen

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Recherche van Regio Midden (RRM) hebben vrijdagochtend 23 december de voortvluchtige 25-jarige verdachte J.A. op het woonadres van zijn biologische vader aan de Mon Plaisirweg in de boeien geslagen. De man heeft donderdag zijn 21-jarige vriendin Jentie Murtle middels steekverwondingen op een adres aan de Hermitageweg om het leven gebracht.

De agenten gingen naar de Mon Plaisirweg, na een melding dat de verdachte zich op dat adres bevond. Bij aankomst van de agenten hield de voortvluchtige verdachte zich schuil in een bosschage en probeerde zelfmoord te plegen door zichzelf met een scherp voorwerp steekverwondingen toe te brengen in de borststreek. 

Bij zijn aanhouding ging hij tekeer en ondanks zijn steekverwondingen wilde de man de politie met het scherp voorwerp aanvallen. Hierdoor waren agenten genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken en daarbij liep de verdachte een schotverwonding op.

In een ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is opgenomen en verkeert buiten levensgevaar.

Na te zijn voorgeleid is de verdachte na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!