“Ik stem nooit meer op een politieke partij”

De redactie van Dagblad Suriname was op pad en sprak burgers over de situatie die nu heerst in het land. Een van die burgers is Lila, een dame van Hindoestaanse komaf.

Alles gaat kapot

Een zeer verbitterde Lila zegt, dat ze behalve verbitterd ook boos, maar vooral diep teleurgesteld is. Op de vraag waarom ze zo teleurgesteld is had, zegt ze dat het erop lijkt dat alles in het land kapot wordt geslagen door het regiem van de verschillende politieke partijen. Hele families gaan volgens Lila kapot, dit wordt niet alleen veroorzaakt door minder geld, maar ook door het ontnemen van levensvreugde. Dit is een van de meest belangrijke redenen dat families en ook haar familie nu kapot gaan.

Lila zegt: “Nooit meer”

Lila heeft op de VHP gestemd in het verkiezingsjaar 2020. Ze ging ervan uit dat het redelijk tot goed zou gaan worden na alle gemaakte beloftes door die partij. Maar, na twee en een half jaar is er volgens haar niks veranderd. Lila zegt: “Nooit meer.” Hiermee bedoelt ze niet ,dat ze de VHP nooit meer wil, maar gewoon dat ze nooit meer naar de stembus zal gaan om haar stem uit te brengen, omdat geen enkele politieke partij volgens haar beter is dan de andere.

“De ene leent geld, maar geeft tenminste wat vreugde, en de andere leent niet of weinig, maar er is ook helemaal geen vreugde te zien bij burgers in het land”, zegt ze.

“Ontwikkeling in eigen land is belangrijk”

In het interview haalt Lila verder aan, dat ze het jammer vindt dat deze regering zoveel op internationaal gebied wil doen, terwijl er in eigen land heel wat werk aan de winkel is. Als voorbeeld geeft ze aan, dat ze in Dagblad Suriname las over de Corantijnbrug, terwijl straten in haar buurt nog steeds onbegaanbaar zijn en niet behoorlijk aangepakt worden. Dat is niet alles, er werd ook gezegd dat er in het district Nickerie een internationale luchthaven zal komen, terwijl trenzen nog steeds verstopt raken na een kleine regenval.

Afsluitend in het gesprek met de redactie, staat het standpunt dat Lila herhaaldelijk aan heeft gehaald nog recht overeind, en dat is: “Ik stem nooit meer op een politieke partij.”

GW

error: Kopiëren mag niet!