HET WEER
Bevriezende winterstorm zorgt voor vakantievernieling
DOOR NINIAN CARTER

December 23, 2022 – Een gevaarlijk koude Arctische luchtmassa zal de VS tijdens de feestelijke vakantieperiode in zijn greep houden en de reisplannen van miljoenen mensen op zijn kop zetten.

Een ijskoude storm, bekend als een “bomcycloon”, is neergedaald over de Verenigde Staten en lijkt de reisplannen van miljoenen mensen in een van de drukste tijden van het jaar – Kerstmis – te verpesten.

De storm kreeg donderdag vorm boven de Grote Meren en creëerde een lagedruksysteem dat de druk in 24 uur met 24 millibar zag dalen.

De cycloon kan sneeuwval van meer dan 1 cm per uur veroorzaken en huilende winden veroorzaken die het zicht tot bijna nul kunnen verminderen.

Tel daar de arctische kou en gevoelstemperatuur bij op en je hebt een recept voor temperaturen die aanvoelen als -40°C en die binnen 5-10 minuten bevriezing van de blote huid kunnen veroorzaken.

Schattingen suggereren dat meer dan 100 miljoen mensen van plan waren om tijdens de feestdagen 80 km of meer te reizen – en dat nu misschien niet kunnen.

Evenzo werden meer dan 5.000 Amerikaanse vluchten die gepland waren voor donderdag en vrijdag geannuleerd.

error: Kopiëren mag niet!