Poll: Slechts klein deel samenleving kijkt uit naar eindejaarsfeesten

Stress prevaleert

Uit de resultaten van een online poll van Dagblad Suriname blijkt dat slechts 20 procent van de samenleving uitkijkt naar een oudejaarsfeest. Eerder kwam ook al naar voren, dat twee in drie personen ontevreden is over het beleid van de huidige regering onder aanvoering van president Chan Santokhi (VHP) en diens grootste coalitiepartner, vicepresident Ronnie Brunswijk (ABOP). 

Ruim 640 mensen deden mee aan de poll. Zij reageerden op de vraag ‘Kijkt u al uit naar de eindejaarsfeesten?’ De resultaten waren: Nee (58%, 377 stemmen), Ja (23%, 150 stemmen) en Stress (18%, 119 Stemmen). 

Na ruim twee jaren beperkingen worden dit jaar over het algemeen weer vrijelijk grote feesten en diners gehouden. Echter gooit de slechte economische situatie roet in het eten. Desondanks verwacht de Stichting Owru Yari Fest tussen de 50- en 80.000 bezoekers bij de Pagara estafette en Owru Yari feest in de binnenstad van Paramaribo. 

De activiteiten konden twee jaar lang niet plaatsvinden wegens de maatregelen tegen het Covid-19 virus. De iconische Pagara estafette zal om 12.00 uur op 31 december starten in de Jodenbreestraat. Owru Yari werd voor de pandemie gekenmerkt door een grootse gezellige drukte in de binnenstad en muziek op verschillende podia. Samen met elkaar, oud en jong, werd er een groot feest van gemaakt. Gezien de economische situatie is het maar de vraag hoe het dit jaar zal verlopen. 

error: Kopiëren mag niet!