Klacht tegen inspecteur Tolud gedeponeerd bij parket van procureur-generaal

Michael Sallons, die slachtoffer was van ‘gewelddadig’ optreden van inspecteur van politie Tolud op 25 november, tijdens de Srefidensi-optochten van de gewapende machten, heeft een klacht ingediend bij de waarnemend procureur-generaal.

Op 25 november werd door een groep inheemsen een protestmanifestatie georganiseerd waarvan de heer Sallons geen deel uitmaakte. De groep wilde een petitie indienen bij de president, maar kreeg de gelegenheid om dit te doen niet. De groep werd verwijderd en de heer Sallons begaf zich in de menigte.

Na een sommatie om zich van de plek te verwijderen, probeerde de heer Sallons een gesprek met de inspecteur te beginnen, maar werd hardhandig aangepakt door de inspecteur. Hierdoor liep hij vooral pijn aan de borst op, zo bevestigt de heer Sallons en ook uit het rapport van de Spoedeisende Hulp blijkt, dat het er toch ernstig aan toe is gegaan. De inheemse Gina Zaalman kreeg een klap in het gezicht en een stoot van de inspecteur van politie (zie screenshot).

Onderzoek

De heer Sallons heeft in dit kader de waarnemend procureur-generaal aangeschreven en stelt doelwit te zijn geweest van activiteiten van politieagenten, terwijl hij ook vakbondsleider en vooral voorzitter van de werknemersorganisatie bij Openbare Werken is. Dit is volgens Sallons niet de eerste keer dat hij zo hardhandig is aangepakt. In een interview met Dagblad Suriname zegt de heer Sallons, dat het dus hoog tijd was om te gaan zoeken naar rechtvaardigheid. Deze stap heeft hij ingezet.

Resultaat

Voor nu is er nog geen resultaat geboekt in het onderzoek. Sallons wacht rustig de resultaten van dit onderzoek af. Eerder heeft ook de groep inheemsen een petitie ingediend bij de Nationale Assemblee om aan te geven dat er ontevredenheid heerst over de wijze waarop inspecteur Tolud om is gegaan met burgers en in het bijzonder met de inheemse vrouw.

GW

error: Kopiëren mag niet!