“Ik hoop voor het beste, maar vrees voor het ergste in 2023”

“Het jaar 2022 is zo om. Sommige mensen vrezen voor het ergste in 2023. Maar, ik blijf positief”, zegt een man in gesprek met Dagblad Suriname. “Intussen zijn er nog geen positieve veranderingen te zien aan de prijzen van basisgoederen in de winkels. De prijzen blijven maar stijgen en stijgen, er komt dus geen eind aan. Olie is nu al te verkrijgen voor SRD 95. In het begin van het jaar was olie nog te verkrijgen voor tussen de SRD 45 en SRD 58. In het begin van 2021 was het nog te verkrijgen voor rond de SRD 26 – SRD 28 en in 2020 kon men in juni nog een liter olie vinden voor tussen de SRD 19 – 24. Je merkt dat het met de jaren erger wordt. Wat kunnen wij dan verwachten in 2023?”, vraagt de man zich af.

“Je kan van niets meer genieten”, zegt een vrouw. Zij is moeder van twee kinderen en geeft aan dat zij vaak gewend was lekkers te kopen voor haar kinderen als zij van het werk ging.

“Nu kan je dat helemaal niet doen. Ik maakte nog pudding en andere lekkere dingen, maar door de hoge prijzen lukt dat niet dagelijks. De kinderen vinden het heel erg en als moeder vind ik het heel jammer. Ik hoop voor het beste in 2023, op zo een manier kan het niet meer, en erger gaat de situatie fataal maken. Je hebt mensen die nu al niet weten hoe zij aan eten zullen komen en als de prijzen maar zo blijven stijgen, gaan zij helemaal niet vooruit kunnen denken, meer stress, pijn en ellende.”

TM 

   

error: Kopiëren mag niet!