Veel lof voor waardig uitdragen Suriname in Ghana door ambassadrice Fidelia Graand-Galon

De Surinaamse ambassadrice in Ghana, Fidelia Graand-Galon, draagt Suriname op een waardige manier uit op het Afrikaans continent en dat is niet onopgemerkt gebleven in Suriname.

Op social media wordt veel lof uitgesproken voor de Surinaamse diplomate.

Graand-Galon ontving vorige maand ook een onderscheiding tijdens de 5e Ghana Industry CEO Awards.

De ambassadrice schreef: “Er werd een grote durbar georganiseerd om mij, Suriname, welkom te heten in het Dagbon Koninkrijk, en ja, ik heb laten weten dat er plaatsen zijn in de marron regio van Suriname die “Tamale” heten maar vanwege de Nederlandse taal “Tamalin” worden genoemd. Ik bezocht het kantoor van de Noordelijke Regionale Minister en sprak met hem over Suriname en de vele kansen daar voor Ghanezen, om de economische groei van Suriname en Ghana te versterken.” 

Graand-Galon werd in Moengo geboren en is sociologe, welzijnswerkster en dus diplomate. Zij is medeoprichter van het Marron Vrouwen Netwerk. Van 2007 tot 2015 was ze ambassadrice in Trinidad en Tobago en vanaf dit jaar is zij in Ghana. Tijdens de verkiezingen van 2020 was ze verkiesbaar voor de ABOP. Na de verkiezingen circuleerde haar naam zelfs als mogelijke vicepresident van het land.

error: Kopiëren mag niet!