PDO – Nieuw Suriname – Wi Sranan – NDP – ABOP – HVB en Militaire Vakbond staan open voor samenwerking

“In aanloop naar de Algemene verkiezingen van 2025 zijn politieke partijen en organisaties, de PDO niet uitgezonderd, bezig te ontwerpen, hoe Suriname uit het slop te halen. Er wordt samenwerkingsoverleg gepleegd of gezocht om land en volk op te krikken”, aldus kaderleden van de partij.

De schoen wringt

“De vraagstukken en reuze problemen die Suriname bezighouden zijn talrijk. Het is niet nodig om elkaar erop te wijzen, dat het veel beter kan. Diep in het hart weet iedereen waar de schoen wringt.”

Dialoog

“De PDO erkent dat, er binnen Suriname tegenstellingen zijn, maar die kunnen worden opgelost door goede leefregels. Er wordt geloofd in een vrij en rechtvaardig Suriname dat in zijn verscheidenheid verenigd is. En staat dan ook open voor dialoog met politieke partijen en organisaties.”

Spreken uit een mond

“Tijdens de feestontmoeting in verband met het 10-jarig bestaan van de partij op zaterdag jongstleden, hebben meerdere vertegenwoordigers van politieke partijen en maatschappelijke organisaties een felicitatieboodschap uitgesproken. Er werd als uit één mond gesproken.”

Ondertoon

“De aanwezige leiders hielden geen politieke toespraken, maar de ondertoon sprak boekdelen. Er werd afgegeven op de regering. De roep naar ombuiging van het beleid drong door.”

Op een lijn

“Voorzitter Martin Atencio van de Algemene Belangenorganisatie, had het over bundelen, om Suriname te redden. Voorzitter N. Nankhoesingh van Wi Sranan benadrukte zijn 35-jarige vriendschap met PDO- oprichter Waldy Nain, die hij in de loop van de jaren in verschillende partijen heeft meegemaakt en politiek bekeken op een lijn staat.”

Prettige verstandhouding

“Voorzitter John Nasibdar van Nieuw-Suriname noemt de prettige verstandhouding tussen hem en PDO-voorzitter Nain, tussen Nieuw Suriname en de PDO. Twee partijen die samen optrekken en formele samenwerkingsverbanden hebben gekend.”

Getuigenis

“Voorzitter Rodney Cairo van de Militaire Vakbond, wees op de slappe regering. NDP-hoofdbestuurslid S. Djojobesarie getuigde, dat hij 10 jaar geleden de oprichting van de PDO heeft meegemaakt. Er wordt tot nu toe van gedachten gewisseld en samengewerkt. Bestuurslid Pollack van de Hervormingsbeweging liet er geen twijfel over bestaan, dat ook hij samenwerking voorstaat.”

À titre personnel

“DNA-lid Edward Belfort benadrukte, dat hij op persoonlijke titel aanwezig was. “Contact en bijeenkomsten met andere partijen hoort bij het werk van een volksvertegenwoordiger.” Voorzitter Iwan Ganga van de KTPI was er ook à titre personnel. Het is publiek geheim dat de PDO en de VHP lonken naar de KTPI.”

Krachten balloteren

“Wetenschapper Guillermo Samson kondigde een beweging in de maak aan, geen politieke partij, maar een lichaam dat organisaties, instituten en individuen middels ballotage wil samenbrengen om gezamenlijk lijnen uit te stippelen die Suriname op het juiste brengen.”

De eerlijkste man

“De heer Samson heeft vertrouwen in de PDO, hij kent Nain sedert de schoolbanken, zij hebben 6 jaar op dezelfde school en dezelfde klas gezeten. Hij kent Waldy als een eerlijke man”, aldus verzamelde informatie.

(Bijschrift foto: De boezemvrienden Guillermo Samson en Waldy Nain. Een momentopname tijdens de ontmoeting in verband met het 10-jarig bestaan van de Partij voor Democratie en ontwikkeling.)

HD

error: Kopiëren mag niet!